Глава МОЗ звернувся до українців з терміновим оголошенням
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава МОЗ звернувся до українців з терміновим оголошенням

Глава МОЗ звернувся до українців з терміновим оголошенням
Джерело:  online.ua

У неділю, 11 жовтня, глава МОЗ Максим Степанов звернувся до всіх українців і пообіцяв, що вже в найближчі дні все медичні працівники отримають доплату до зарплат за вересень. Ці доплати медпрацівникам будуть виплачуватися до кінця року, а вже в 2021 році міністр анонсував радикальне збільшення зарплат, що буде передбачено в бюджеті України. На доплату до зарплат медиків виділено 1 млрд 300 тисяч гривень. Степанов розповів, на скільки більше будуть отримувати лікарі та медсестри, а також уточнив коли вони отримають гроші. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МОЗ.

"Майже всі лікарні отримали кошти по вересень для того, щоб були здійснені всі доплати медичним працівникам. Загальна сума коштів становить 1 млрд 300 млн. Залишилося кілька лікарень, які отримають кошти на цьому тижні. Затримка пов'язана з технічними питаннями: деякі лікарні не підписали вчасно договори з НСЗУ. Більша ж частина медзакладів отримала кошти вчасно. За інформацією МОЗ, всі лікарні, які отримали ці доплати, вже перерахували кошти на картки медичним працівникам", - заявив Степанов.

Міністр уточнив також і розмір доплат до зарплат медиків. За його словами, для лікаря ці доплати становлять 3560 грн, для середнього медперсоналу - 2500 грн і молодшого медичного персоналу - 1250 грн.

Нагадаємо, 19 липня Кабмін ухвалив рішення про підвищення зарплат медикам з 1 вересня 2020 року. Лікарям, незалежно від посади, було вирішено підвищити оклад на 75%, середньому медичному персоналу - в розмірі 50% мінімальної зарплати, молодшим медичним сестрам - в розмірі 25%.

Також з 1 вересня пообіцяли значно підняти зарплати співробітникам екстреної медичної допомоги, а в наступному році МОЗ ініціює підвищення зарплат водіїв швидкої допомоги до 10-12 тисяч гривень, диспетчерів - до 12-13 тисяч, фельдшерів - до 14-16 тисяч, лікарів - до 20-22 тисяч гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ситуація з коронавірусом в Україні стрімко погіршується  - у неділю, 11 жовтня, зафіксували 4768 нових випадків зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 261 034 осіб, з них 4972 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Харківській області, в Києві, Хмельницькій, Житомирській та Рівненській областях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?