Глава МОЗ звернувся до українців з важливою заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава МОЗ звернувся до українців з важливою заявою

Глава МОЗ звернувся до українців з важливою заявою
Джерело:  online.ua

Вже кілька днів поспіль в Україні ситуація з коронавірусом стрімко погіршується. В країні щодня діагностують понад 4 тисячі нових випадків COVID-19. У МОЗ оцінили ситуацію і пояснили, що погіршення епідситуації не пов'язане з початком навчального року. У відомстві підрахували, що після місяця навчання зараз хворіють COVID-19 1257 учнів і 2158 вчителів. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 4 жовтня нагадав, що освітній процес в школах проходить відповідно до рекомендацій МОЗ, а цілі школи переходять на дистанційне навчання тільки в тому випадку, коли на самоізоляції знаходиться більше половини класів школи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МОЗ.

"Сьогодні на COVID-19 хворіють 1257 учнів і 2158 вчителів. На самоізоляції перебувають понад 83 тисячі учнів. Постановою Кабміну чітко регламентовано, що якщо більше 50% класів в школі пішли на самоізоляцію, то на дистанційне навчання переходить вся школа. Забезпечення шкіл засобами індивідуального захисту, антисептиками та іншими необхідними речами - це компетенція Міністерства освіти. МОЗ, зі свого боку, надало чіткі рекомендації про правила роботи в навчальних закладах", - оцінив ситуацію з захворюваністю серед школярів і вчителів Степанов.

Важливо додати, що в Офісі президента України, оцінюючи ситуацію з коронавірусом в країні, констатували, що друга хвиля COVID-19 спостерігається майже у всіх країнах світу. В Україні епідемічна ситуація, за твердженням керівника ОПУ Андрія Єрмака, знаходиться під жорстким контролем, і якщо виникають якісь проблеми - вони відразу вирішуються.

"Я впевнений, що ми пройдемо це. Ми не розслабляємося ні на хвилину. Все знаходиться під жорстким контролем, моніториться. І якщо виникають якісь проблеми, то відразу знаходяться рішення", - відреагував на ситуацію з захворюваністю в Україні Єрмак.

Нагадаємо, за прогнозом ВООЗ, в найближчі місяці щоденний приріст нових хворих COVID-19 в Україні перевищить 5000, і в грудні може досягти показників захворюваності від 7 до 9 тисяч випадків в день. Причиною тому, на думку експертів, є соціальні зв'язки українців - сім'я, робота в колективах, навчання в школах, відвідування масових заходів. Також в ВООЗ підкреслили, що тільки кожна 4-а людина в країні регулярно миє руки, але при цьому кожна третя людина не дотримується фізичної дистанції, коли відвідує різні заходи. Тому в організації нагадали українцям про важливість дотримання масочного режиму і соціальної дистанції, так як на сьогодні тільки ці прості правила можуть врятувати життя кожному.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в неділю, 4 жовтня, в Україні зафіксували 4140 нових випадків COVID-19. Загальна кількість хворих коронавірусів налічує вже 226 462 осіб, з них 4397 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. Вже 100107 українців змогли перемогти коронавірус - повторне лабораторне дослідження не виявило COVID-19 в їх організмі. 121958 українців продовжують хворіти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?