Глава МОЗ звернувся до всіх українців з екстреним оголошенням
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава МОЗ звернувся до всіх українців з екстреним оголошенням

Глава МОЗ звернувся до всіх українців з екстреним оголошенням
Джерело:  online.ua

У неділю, 1 листопада, глава МОЗ Максим Степанов звернувся до всіх українців з екстреним попередженням - він заявив, що місця в лікарнях для хворих на коронавірус стрімко заповнюються, і якщо вони закінчаться, то медики почнуть обрати, кого лікувати. На сьогоднішній день, за словами міністра, в лікарнях перебувають 26 593 пацієнта з COVID-19, а це значить, що за послений тиждень в стаціонари госпіталізували понад 3,5 тисяч українців. Якщо така динаміка збережеться, то лікарні вже скоро не зможуть госпіталізувати нових хворих з коронавірусом. Відповідну заяву глави МОЗ прозвучало під час його щоденного брифінгу, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров'я України.

"Загальна кількість госпіталізованих пацієнтів в Україні на сьогодні становить 26 593 людини. Для порівняння, ще 25 жовтня в лікарнях знаходилися 23 266 пацієнтів. Тобто за останній тиждень ця цифра збільшилася майже на 3,5 тисячі. Межа української медичної системи поки - 52000 ліжок , що становить 30% від усього ліжкового фонду країни. З такою динамікою ліжка дуже швидко заповняться. А потім нам доведеться застосовувати відповідний алгоритм із сортування та вибору пацієнтів: яких ми будемо брати на лікування, а яких - ні ", - попередив Степанов.

Міністр додав, що інші хвороби не "пішли на канікули", і українці потребують медичної допомоги для лікування інсультів, інфарктів та інших ургентних паталогій. Тому, за словами Степанова, ті 52 тисяч ліжок, які були виділені в цілому по країні для лікування хворих коронавірусом - це межа.

"Більше бути не може, як би ми не намагалися", - підсумував він.

Степанов в черговий раз закликав всі суб'єкти господарювання незалежно від форми власності за можливості перейти на дистанційну роботу. Також він рекомендував максимально розмежовувати час початку і закінчення роботи для того, щоб мінімізувати контакти між людьми.

Нагадаємо, напередодні Степанов звернувся до голови Верховної Ради України Дмитру Разумкова і народним депутатам з проханням терміново підтримати законопроект про посилення адміністративної відповідальності за порушення санітарних правил. Міністр пропонує штрафувати українців на суму від 170 до 225 гривень за відсутність захисної маски або респіраторів в громадських місцях і транспорті, так як ситуація з коронавірусів в Україні стрімко погіршується, а єдиний спосіб протистояти інфекції - дотримання протиепідемічних заходів, в числі яких носіння захисної маски, користування антисептиком і дотримання дистанції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 1 листопада в Україні зафіксували 7959 нових випадків зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 395 440 осіб, з них 7306 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Харківській, Житомирській, Донецькій і Хмельницькій областях, а також в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?