Глава Мюнхенської конференції розкритикував РФ за відмову від участі
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Мюнхенської конференції розкритикував РФ за відмову від участі

Глава Мюнхенської конференції розкритикував РФ за відмову від участі
Джерело:  online.ua

Глава Мюнхенської конференції Вольфганг Ішингер розкритикував РФ за відмову від участі у форумі та назвав "притягнутими за вуха" вимоги Москви надати їй гарантії безпеки.

Джерело: DW

У Мюнхені обговорять російську ескалацію

Голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер вважає помилкою відсутність представників уряду Росії на цьому форумі. Сотні осіб, які приймають рішення на конференції, дуже шкодують, "що Росія не тут", сказав Ішингер.

Основною темою зустрічі у Мюнхені, за словами німецького політика, стане питання, "що ж необхідно зробити, щоб російська сторона нарешті залишила цей загрозливий сценарій уздовж українського кордону та повернулася за стіл дипломатичних переговорів".

Вольфганг Ішингер назвав "притягнутими за вуха" вимоги РФ надати їй "гарантії безпеки", оскільки НАТО, як нагадав Ішингер, за останні 18 років не зробила жодного кроку до подальшого розширення на схід.

З якого дива зараз, через 18 років, порушувати це питання? Членство України в НАТО не обговорюється, - сказав він.

За цим стоїть глибше бажання Росії відновити ситуацію, в якій Росія оточена підлеглими країнами, які повинні «відмовитися від своєї повної незалежності».

Звичайно, це неможливо. Тут, у Мюнхені, ми хочемо зібратися разом і сказати, що кожна європейська держава повинна мати можливість визначати свою долю самостійно. І не загрожуючи іншим, – сказав Ішингер.

Вольфганг Ішингер (фото — commons.wikimedia.org)

Путін відмовився приїжджати до Мюнхена

Мюнхенська конференція з безпеки 2022 року пройде 18-20 лютого. Замість звичайної кількості учасників, що перевищує 2000 осіб, цього разу дозволено не більше 600.

Вперше за понад 30 років Росія не присутня з офіційною делегацією на конференції з безпеки.

Канцлер ФРН Олаф Шольц, віце-президентка США Камала Харріс і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосили про свою присутність.

Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок зустрінеться зі своїм американським колегою Ентоні Блінкеном і обговорить напруженість у відносинах з Росією.

Президент України Володимир Зеленський у суботу виступить з промовою «Україна та архітектура європейської безпеки».

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон також відвідає Мюнхен у суботу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?