Глава МЗС Німеччини Бербок відвідала прифронтову зону на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава МЗС Німеччини Бербок відвідала прифронтову зону на Донбасі

Глава МЗС Німеччини Бербок відвідала прифронтову зону на Донбасі
Джерело:  online.ua

У розпал напруженої ситуації міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок відвідала лінію фронту в зоні конфлікту на сході України. У шоломі та бронежилеті, політикиня вислухала поточну військову ситуацію на Донбасі.

Джерело: Spiegel

Бербок відвідала лінію зіткнення на Донбасі

У дощову погоду Бербок провела 40 хвилин на фронті поблизу Широкиного. Як повідомляється, жодних інцидентів не трапилося.

Бербок зазначила про «дуже гнітючі образи» та «дуже гнітючі почуття» під час відвідування покинутого містечка Широкине.

Ви можете відчути те, що сталося багато років тому, люди втрачали все, що мали, від дня до дня. Дитячі іграшки все ще в дорозі. Це місце є свідченням того, що у нас війна посеред Європи, — сказала Бербок.

Фото - скріншот

Ми не зможемо вирішити цю агресію військовим шляхом з боку російської сторони. Ось чому я роблю все, щоб ми крок за кроком просувалися вперед за столом переговорів. У той же час міжнародне співтовариство має продовжувати давати зрозуміти, що будь-яка подальша військова агресія з боку Росії матиме «масштабні наслідки» для Москви, - сказала Бербок після свого візиту на фронт.

Бербок уже казала під час дзвінка з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, що імеччина на боці України.

Я хочу послати чіткий сигнал: ми разом, як європейці, не дивимося в інший бік. Ми не забуваємо людей в цьому конфлікті. І ми з Україною, - сказала очільниця МЗС.

У Виноградному, передмісті Маріуполя, Бербок поспілкувалася з представниками громадської організації «Берегиня». З 2015 року організація надає правову та психологічну допомогу сотням жінкам-біженкам, які проживали поблизу лінії зіткнення.

Продовження дипломатичних переговорів

Бербок відвідала Донбас під час зустрічі президента Франції Еммануеля Макрона з Володимиром Путіним. Після переговорів у Парижі Макрон заявив, що Путін погодився утриматися від «ескалації» в Україні.

Однак Кремль заперечує, що Путін взяв таке зобов’язання. Повідомлення є неправдивими, заявив речник Кремля Дмитро Пєсков. Франція і Росія поки не досягли домовленості щодо деескалації ситуації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?