Глава МЗС Німеччини назвав обрання Трампа закінченням цілої епохи
Категорія
Світ
Дата публікації

Глава МЗС Німеччини назвав обрання Трампа закінченням цілої епохи

Глава МЗС Німеччини назвав обрання Трампа закінченням цілої епохи
Джерело:  Bild

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що  обрання Дональда Трампа президентом США  поклало кінець епосі ХХ століття.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю німецького політика для Bild.
"З обранням Дональда Трампа старий світ XX століття, нарешті, залишився в минулому. Які уявлення про світопорядок утвердяться в XXI столітті, як світ буде виглядати завтра - не визначено. Це питання залишається відкрите", - заявив німецький дипломат.
Читайте також: Навколо інавгурації Трампа розгорівся скандал: з'явилися подробиці
За його словами, світовій спільноті слід бути готовою до непростих часів.
"Я знаю, що ми повинні підготуватися до неспокійних часів, сповнених непередбачуваності і невизначеності. Але я впевнений, що ми знайдемо уважну аудиторію в Вашингтоні, яка вважає, що навіть великим країнам потрібні партнери в цьому світі, і буде готова виконати свій шлях разом з хорошими друзями і добрими союзниками", - зазначив Штайнмайер.
Глава німецького МЗС додав, що Німеччина буде прагнути до діалогу з новою адміністрацією США і постарається донести до неї свої "позицію, цінності та інтереси".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що через агресію Росії в Україні безпека в Європі знаходиться під загрозою, але потрібно зміцнювати діалог з Кремлем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?