Глава МЗС України здійснив несподіваний закордонний візит
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава МЗС України здійснив несподіваний закордонний візит

Глава МЗС України здійснив несподіваний закордонний візит
Джерело:  news.liga.net

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін з неофіційним візитом відвідав Ізраїль для налагодження відносин між країнами, які різко зіпсувалися.
Як повідомляє ONLINE.UA, про це розповіли виданню Ліга.net в прес-службі МЗС.
"Міністр Павло Клімкін відвідав з неофіційним візитом до Держави Ізраїль, де провів зустрічі з високопоставленими ізраїльськими чиновниками", - повідомили у відомстві.
Читайте також: У Пу тіна влізли в скандал між Ізраїлем і Францією: Україна приплели і сюди
Інформацію про поїздку Клімкіна до Ізраїлю підтвердив і заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв.
"Дійсно, Павло Клімкін здійснив візит до Ізраїлю. Це пов'язано з тим, що ми зараз намагаємося зміцнити наші партнерські відносини з цією важливою країною", - заявив Єлісєєв на брифінгу 3 лютого.
Заступник глави АП нагадав, що два дні тому президент України Петро Порошенко спілкувався по телефону з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.
"Якраз в рамках цих заходів, які здійснюються при координації президента України, ми обговорюємо питання зміцнення політичної складової і, звичайно, економічного співробітництва в інших сферах", - зазначив Єлісєєв.
За його словами, ці контакти - візит глави МЗС і розмова президента - приносять свої плоди, і "найближчим часом відбудеться довгоочікуваний візит прем'єр-міністра України до Ізраїлю". Терміни візиту зараз узгоджуються дипломатичними каналами.
Читайте також: Скандал навколо резолюції щодо Ізраїлю: Україна зробила заяву і отримала крок у відповідь
У свою чергу видання LB.ua з посиланням на джерела в посольстві України в Тель-Авіві повідомляє, що міністр відвідав близькосхідну державу 1-2 лютого 2017 року. За даними ЗМІ, Клімкін зустрівся з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, міністром оборони Авігдором Ліберманом, а також міністром охорони навколишнього середовища Зєевом Елькіним, який також є співголовою спільної українсько-ізраїльської міжурядової комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва.
Крім того, сторони домовилися про продовження роботи з досягнення зони вільної торгівлі між країнами.
Також сторонами було досягнуто домовленості про візит прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана до Ізраїлю.
Як повідомляв ONLINE.UA, 23 грудня 2016 року Рада безпеки ООН ухвалили резолюцію, що закликає припинити будівництво Ізраїлем поселень на території Палестини. 14 членів Ради, в тому числі Україна, проголосували "за", США відмовилися ветувати резолюцію і утрималися від голосування.
Після голосування Нетаньяху заявив, що Ізраїль не буде виконувати вимоги резолюції. Також він наказав скасувати запланований візит в країну прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?