Глава МЗС застеріг українців від виїзду за кордон
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава МЗС застеріг українців від виїзду за кордон

Глава МЗС застеріг українців від виїзду за кордон

Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що практично усі сусіди України зацікавлені в тому, щоб українці до них емігрували. Однак, за словами глави МЗС, йому не хотілося б, щоб наша країна була постачальником робочої сили для Євросоюзу. Про це Клімкін заявив під час зустрічі з ветеранами війни на Донбасі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Obozrevatel ».

«Дуже не хотілося б перетворитися в постачальника робочої сили в ЄС: і рук, і мізків. Тому що українські мізки потрібні всім... Всі зацікавлені, щоб українців у них було більше. Українців всі люблять, тому що українці – це завжди плюс і ніяких мінусів», – сказав Клімкін.

На думку очільника МЗС, Україна має шанс інтегруватися до Європейського союзу. Але це справа не найближчого часу. На прикладі балканських країн можна передбачати, що Україні знадобиться для вступу в ЄС щонайменше 14-15 років. Головне, як вважає Павло Клімкін, почати переговори про вступ до Євросоюзу. Якщо принципова згода буде отримана, на виконання «дорожньої карти» піде 7-10 років.

Щодо майбутнього Донбасу, то міністр переконаний, що Росії цей регіон не потрібен. Кремлю потрібен хаос в Україні, тому в РФ так наполягають на федералізації. Реалізація цього плану означатиме, що Росія буде фактично керувати Донбасом, блокуючи наміри України інтегруватися в Європу.

За словами Клімкіна, з Путіним неможливо домовитися, оскільки він хоче, щоб Україна, до якої ми прагнемо, не існувала. В якості підтвердження того, як Росія проводить переговори, міністр розповів епізод з передостанньої зустрічі глав МЗС у нормандському форматі:

«…Я говорив про міжнародну адміністрацію, яка б підготувала Донбас до виборів і роззброїла регіон. Лавров сказав відразу: «Розумію, що ви втрьох «за», але я «проти». Німецький міністр здивовано запитав у нього: «А чому ви проти?». На що Лавров відповів: «тому що ви виберете, кого ви хочете, а нам треба вибрати кого ми хочемо». Це його буквальна фраза, перекладена на українську мову. Німецький міністр, для якого це була перша нормандська зустріч, навіть не очікував такої відповіді від російської сторони...»

Нагадаємо, що через конфлікт з президентом Зеленським міністр закордонних справ Клімкін кілька тижнів тому пішов у «політичну відпустку». Як очікується, новим главою МЗС України у вересні буде призначено заступника Клімкіна Вадима Пристайко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?