Глава НБУ відмовилася прогнозувати курс гривні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Глава НБУ відмовилася прогнозувати курс гривні

Глава НБУ відмовилася прогнозувати курс гривні

Глава Нацбанку Валерія Гонтарєва відмовляється прогнозувати курс гривні на 2016 рік, але прогнозує інфляцію в 12%, передає ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
"Мандат Національного банку - це забезпечення цінової і фінансової стабільності в країні. Ви голосували за цей мандат. Тому я буду відповідати за цінову стабільність. Прогноз інфляції на цей рік - 12%", - сказала Гонтарєва.
"Нацбанк може згладжувати тільки надмірне і ситуативне коливання (валюти, - Ред.). Нацбанк ніколи не йтиме проти тренда (на валютному ринку, - Ред.)", - сказала вона.
На прохання депутатів спрогнозувати курс, Гонтарєва заявила, що в обов'язки НБУ входить тільки прогноз інфляції.
"Я ще раз кажу, що НБУ ніколи не робитиме нічого, якщо наш курс (гривні, - Ред.) відповідає фундаментальним факторам. Коли ми бачимо ситуативні чинники, то Нацбанк дуже активно працює... Я не буду прогнозувати курс, тому що НБУ відповідає за інфляцію. Ви такий мандат нам надали в минулому році", - заявила Гонтарєва.
Раніше вже повідомлялося, що в 2016 році інфляція складе майже 12%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?