Глава НБУ зізнався про серйозні проблеми України з МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Глава НБУ зізнався про серйозні проблеми України з МВФ

Глава НБУ зізнався про серйозні проблеми України з МВФ
Джерело:  Голос Америки

Українська влада не втрачає надії отримати новий транш по кредиту МВФ до кінця 2020 року. Але Україна і представники Фонду поки не домовилися про виплату через серйозні проблеми, негайного вирішення яких від Києва вимагає МВФ. Зокрема, є ряд складних питань, які хвилюють Міжнародний валютний фонд. Вони стосуються скандального рішення КСУ про декларування чиновників, бюджету України на 2021 рік і роботи Національного банку України. Дискусії між офіційним Києвом і керівництвом Фонду тривають. А глава НБУ Кирило Шевченко впевнений, що є всі шанси, щоб місія МВФ до кінця цього року відвідала Україну і схвалила виплату нового кредитного траншу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Голос Америки.

"Найбільше занепокоєння у МВФ викликає рішення Конституційного суду. Але Володимир Зеленський був передбачуваний у своїй реакції на такі виклики від Конституційного суду. Чіткі меседжі, які надав президент, показали, що в України немає іншого шляху, і Україна буде докладати всіх зусиль для того, щоб надалі підтримувати антикорупційну інфраструктуру ", - заявив Шевченко.

Глава НБУ сподівається, що всі складні питання, які є у МВФ до України, вдасться врегулювати.

"Якщо шляхи вирішення питань будуть напрацьовані, і ми по обидва боки почнемо по ним рухатися, то я в цьому питанні оптиміст - в Україні є всі шанси отримати місію МВФ до кінця цього року", - підбив підсумки переговорів з МВФ глава НБУ.

Як відомо, Україна розраховує в 2020 році році отримати транш від МВФ, а також 600 млн євро допомоги від Євросоюзу і 350 млн доларів від Світового банку. У Мінфіні заявляють, що Київ виконав вже чотири з десяти структурних маяків в рамках нової програми з МВФ. При цьому президент України Володимир Зеленський стверджує, що офіційний Київ уже виконав всі вимоги Міжнародного валютного фонду для отримання чергового траншу кредитної допомоги, проте виникли нові серйозні проблеми. За словами українського лідера, є люди, які роблять все можливе, щоб заблокувати отримання фінансової допомоги для України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що МВФ зробив останнє попередження Зеленському після скандального рішення КСУ, який скасував статтю про кримінальне покарання за недостовірне декларування та ряд положень антикорупційного закону про контролюючі функції НАЗК. Представники Міжнародного валютного фонду нагадали про важливе зобов'язання України для співробітництва. Воно полягає в підтримці та підвищенні ефективності всіх українських антикорупційних інституцій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?