Глава ПЦУ Епіфаній зустрівся з предстоятелем УГКЦ Святославом: про що домовилися
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава ПЦУ Епіфаній зустрівся з предстоятелем УГКЦ Святославом: про що домовилися

Глава ПЦУ Епіфаній зустрівся з предстоятелем УГКЦ Святославом: про що домовилися
Джерело:  online.ua

Предстоятель ПЦУ Епіфаній і глава Української греко-католицької церкви Святослав вперше зустрілися після створення в Україні автокефальної церкви. Священнослужителі обговорили ряд питань, що стосуються взаємин обох церков.

Подробиці переговорів Епіфанія і Святослава повідомила прес-служба ПЦУ, передає ONLINE.UA.

За інформацією прес-служби, керівники українських Церков підтвердили необхідність для обох сторін мати розуміння та співпрацю, адже це служить суспільній злагоді та єдності українського народу.

"Завдяки зусиллям наших попередників було багато зроблено для того, щоб залікувати рани минулого", - вважає Епіфаній, який відзначив, що з самого початку свого служіння Предстоятеля неодноразово наголошував на необхідності діалогу двох Церков для продовження тієї співпраці, яка вже існує.

Позиція ПЦУ, як стверджують в прес-службі, полягає в тому, що слід надалі підтримувати і розвивати хороші відносини з Українською Греко-Католицькою Церквою та з Католицькою Церквою в цілому, бажаючи співпрацювати в різних сферах, де це можливо, одночасно дотримуючись православного віровчення і в злагоді з іншими Помісними Православними церквами. При цьому там визнали, що між главами українських Церков не в усьому є згода.

"В історичних питаннях кожна зі сторін має власний погляд, в одних близький, в інших - протилежний. Помилкою було б переоцінювати такі розбіжності, так і недооцінювати їх. Саме тому потрібен подальший діалог - очевидно тривалий, часом складний і болючий", - йдеться в повідомленні прес-служби ПЦУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Патріарх Філарет закликав главу УГКЦ не проводити службу в Софійському соборі. Він вважає, що служіння може викликати протистояння між православними і греко-католиками, порушити міжконфесійний діалог в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?