Глава ПЦУ зробив заяву про перенесення дати Різдва на 25 грудня
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава ПЦУ зробив заяву про перенесення дати Різдва на 25 грудня

Глава ПЦУ зробив заяву про перенесення дати Різдва на 25 грудня

Питання перенесення дати Різдва в Україні з 7 січня на 25 грудня обговорюється вже кілька років. Але Православгая церква України не поспішає переносить дату свята і об'єднувати звичаї православних християн з традиціями римо-католиків, так як це може призвести до розколу. Однак те, що Різдво в Україні святкуватимуть 25 грудня, в ПЦУ не виключають. Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній переконаний, що це тільки питання часу, яке буде вирішене, коли "дозріють" церква і суспільство. Епіфаній не став уточнювати, коли в Україні перенесуть Різдво. За його словами, це може статися через 5, 10 або навіть 20 років. Нову заяву про перенесення дати Різдва Епіфаній зробив в інтерв'ю Радіо Свобода, передає ONLINE.UA.

"Я вже неодноразово говорив, що це питання часу. Перехід відбудеться, але коли до цього підійде свідомо український народ, православні віруючі і не тільки православні, інші християни, тому що все це взаємопов'язано між собою. Коли ми побачимо, що більшість готова, тоді буде прийнято загальноцерковне рішення про переніс Різдва на 25 грудня ", - пояснив Епіфаній.

Глава ПЦУ підкреслив, що особисто він не проти перенесення дати свята. Але він нагадав, що за даними соцопитувань, понад 60% українців виступають проти перенесення Різдва.

"Якщо ми зараз перейдемо на новий календар, то відповідно відбудеться ще один розкол ... Ми не можемо говорити про два Різдва. На державному рівні деякі можуть святкувати. У нас є римо-католики, які святкують 25 грудня. Ніхто нікому не заперечує. І держава встановила цей день вихідним днем. Але поки немає перехідного періоду. Коли Церква дозріє, коли віруючий народ до цього дозріє, то, звичайно, буде прийнято відповідне рішення ", - додав митрополит.

Слід зазначити, що раніше митрополит ПЦУ Епіфаній вже допускав, що Православна церква України перенесе дату святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня. Але церква піде на такий крок, як тоді, так і зараз стверджує митрополит, коли більшість віруючих підтримають зміни календаря свят.

Раніше ONLINE.UA публікував кращі привітання у віршах і прозі на католицьке Різдво 2020.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?