Глава Ради ЄС скликає екстрений саміт - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Ради ЄС скликає екстрений саміт - що сталося

Глава Ради ЄС скликає екстрений саміт - що сталося
Джерело:  online.ua

Євросоюз збирається на екстрений саміт для обговорення довгострокового фінансового плану ЄС на 2021-2027 роки. Терміновий збір на 20 лютого оголосив президент Європейської ради Шарль Мішель, який вважає, що настав час досягти угоди в цих одних з найскладніших переговорах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Ради ЄС.

У запрошеннях на екстрений саміт, які були направлені в усі країни Євросоюзу, зазначено, що будь-яка відстрочка і зволікання у вирішенні цього питання "створить серйозні практичні і політичні проблеми та поставить під загрозу продовження поточних програм".

"Я повністю усвідомлюю, що ці переговори є одними з найскладніших, з якими нам доводиться стикатися. Але я також переконаний, що зі здоровим глуздом і рішучістю ми можемо укласти угоду, яка піде на користь всім європейцям", - йдеться в листі голови Ради ЄС .

Мішель закликав всі країни проявити дух компромісу, щоб довгостроковий фінансовий план ЄС на 2021-2027 роки нарешті був погоджений і затверджений. Це, на думку глави Ради ЄС, дозволить запустити нові програми з подолання серйозних політичних проблем в усьому світі.

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив про стурбованість України в зв'язку з підривом ефективності ключових органів Ради Європи. Він сказав, що подвійні стандарти в процесі прийняття рішень ставлять під сумнів ціннісні орієнтири цієї організації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Європейської Ради Шарль Мішель напередодні зустрічі лідерів ЄС в Брюсселі вирішив терміново зателефонувати українському лідеру Володимиру Зеленському, щоб запевнити останнього в підтримці територіальної цілісності України. Цей дзвінок був здійснений за день до того, як ЄС прийняв рішення про продовження санкцій проти РФ на наступні півроку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?