Глава регулятора ЄС виступила з терміновим попередженням про російську вакцину Супутник V
Категорія
Світ
Дата публікації

Глава регулятора ЄС виступила з терміновим попередженням про російську вакцину Супутник V

Глава регулятора ЄС виступила з терміновим попередженням про російську вакцину Супутник V
Джерело:  online.ua

Очільниця Європейського агентства лікарських засобів Кріста Віртумер-Хохе звернулася до європейців і всього міжнародного співтовариства з невідкладним попередженням. Вона закликала не схвалювати використання російської вакцини Супутник V, оскільки застосування цього препарату є російською рулеткою. Глава ЕМА настійно рекомендувала не видавати дозвіл на використання Супутника V в екстрених випадках, оскільки ще немає достатніх даних про безпеку тих, хто вже отримав вакцину. У Росії обурені - розробники Супутника V вимагають від представниці європейського регулятора лікарських препаратів публічних вибачень за негативні коментарі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AFP.

"Це в деякій мірі можна порівняти з російською рулеткою. Я б настійно не рекомендувала видавати дозвіл на використання Супутника V в екстрених випадках", - попередила Кріста Віртумер-Хохе.

Глава ЕМА зазначила, що в майбутньому російська вакцина Супутник V ймовірно може з'явитися на ринку, але це станеться тільки після того, як будуть досконально вивчені всі дані про неї, а препарат доведе свою відповідність європейським критеріям контролю якості та ефективності.

Розробники російської вакцини Супутник V обурені публічною критикою свого препарату, який офіційна Москва за допомогою пропаганди намагається популяризувати у світі. Там вимагають публічних вибачень від Крісти Віртумер-Хохе, звинувативши її в політичному втручанні в процес експертизи.

Як відомо, Європейське агентство лікарських засобів початоло експертизу Супутника V 4 березня. Але вже дві країни Європи, Угорщина і Словаччина, схвалили застосування препарату до отримання дозволу EMA. Хочуть почати вакцинувати людей російською вакциною з недоведеною еффектівнойстью і в Чехії. Втім, в команді російського президента Володимира Путіна стверджують, що Супутник V вже нібито схвалений в 44 країнах.

Нагадаємо, багато країн світу вважають небезпечною російську вакцину від коронавіруса, так як вона не довела свою ефективність на клінічному рівні. Тому команда Путіна веде активну пропагандистську кампанію, щоб підвищити довіру до російського препарату. Наприклад, спочатку пропаганда Росії була спрямована проти вакцини шведсько-британської компанії AstraZeneca - пропагандисти запевняли, що після введення цієї вакцини "люди почнуть перетворюватися в мавп", оскільки вакцина створена з використанням аденовірусу шимпанзе. Але з тих пір як в грудні AstraZeneca домовилася про співпрацю з розробниками "Супутника V", путінські пропагандисти стали писати про цей препарат позитивно.

Раніше ONLINE.UA повідомляв про викриття масштабної крадіжки Росією даних про COVID-вакцини в ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?