Секретар РНБО заявив, що локдаун в Україні обов'язково введуть
Категорія
Україна
Дата публікації

Секретар РНБО заявив, що локдаун в Україні обов'язково введуть

Секретар РНБО заявив, що локдаун в Україні обов'язково введуть
Джерело:  online.ua

1 грудня секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов повідомив усім українцям важливу новину. Він заявив, що локдаун в Україні точно введуть, однак поки команда українського лідера Володимира Зеленського вирішує питання, коли саме це станеться. Як стверджує політик, наразі є два варіанти дат, які розглядає влада. За словами Олексія Данілова, все буде залежати від того, "яку інформацію для аналізу" офіційний Київ буде отримувати найближчими днями. Як стверджує посадовець, йдеться передовсім про темпи зростання захворюваності на COVID-19, інформує ONLINE.UA.

"Локдаун в Україні точно буде. Зараз одне питання – коли: в грудні або з 2 січня. Йде дискусія з фахівцями щодо цього питання. Те, що локдаун буде – 100%", – розповів Олексій Данілов.

Окрім того, він наголосив, що це питання активно обговорювали під час нещодавньої наради у Володимира Зеленського, яку Офіс президента організував 30 листопада. Як стверджує очільник РНБО, дата введення локдауну залежить перш за все від самих українських громадян, а також і від того, як люди будуть ставитися один до одного і дотримуватися рекомендацій.

На переконання Олексія Данілова, тотальний карантин, який команда Володимира Зеленського вводила навесні, дав свої результати, оскільки, завдяки цьому рішенню, влада змогла підготуватися до процесів, спровокованих пандемією коронавірусу. Також політик звернув увагу на те, що ситуацією з епідемією повинні активно займатися чиновники на місцях.

"Є регіони, де сьогодні ситуація непроста – Київ, Дніпро, Одеса тощо, а є території, де поширення епідемії повільніше. У нас вже обрані нові органи самоврядування, в РНБО йде моніторинг того, що відбувається в місцевих радах, і ми дуже здивовані, чим вони займаються", – поскаржився Олексій Данілов.

За словами посадовця, місцева влада "займається чим завгодно, окрім з'ясування ситуації з коронавірусом на їх територіях. Данілов вкотре повторив, що всі мери, депутати місцевих рад повинні бути залучені до цього процесу боротьби з COVID-19.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  у вівторок, 1 грудня, в Україні зафіксували 12 498 нових випадків зараження коронавірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?