Глава РПЦ Кирило скликав екстрений синод і забив на сполох
Категорія
Світ
Дата публікації

Глава РПЦ Кирило скликав екстрений синод і забив на сполох

Глава РПЦ Кирило скликав екстрений синод і забив на сполох
Джерело:  online.ua

Очільник Російської православної церкви патріарх Кирило терміново скликав надзвичайне засідання синоду, де заявив, що "всеправославна єдність" у небезпеці, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РИА Новости".

"Сьогодні ми відкриваємо позачергове, надзвичайне засідання синоду, присвячене розгляду питань, які виникли на загальноправославному порядку денному у зв'язку з ситуацією навколо України та Української православної церкви, у зв'язку з відомими діями Константинопольського патріархату і у зв'язку з можливими подальшими діями як Константинопольського патріархату, так і інших церков, пов'язаних з визнанням розкольницького угруповання в Україні", - заявив Кирило.

За його словами, ця тема зачіпає саму суть міжцерковних відносин і негативний розвиток цієї теми "може порушити всеправославну єдність".

Патріарх також зазначив, що рішення щодо цих питань буде ухвалене на синоді "з повною відповідальністю за збереження православної єдності і з повною відповідальністю перед нашими віруючими людьми, перед нашим духовенством, єпископатом".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в РПЦ назвали "жалюгідним видовищем"  інтронізацію митрополита Епіфанія, яка відбулася в Софійському соборі в Києві. У патріарха Кирила впевнені, що помісні церкви світу не визнали ПЦУ і не підтримали рішення Вселенського патріархату надати Томос про автокефалію Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?