Глава Центробанку РФ Набіулліна намагається подати у відставку
Категорія
Економіка
Дата публікації

Глава Центробанку РФ Набіулліна намагається подати у відставку

Глава Центробанку РФ Набіулліна намагається подати у відставку
Джерело:  online.ua

За словами іноземних журналістів, очільниця Центробанку РФ Ельвіра Набіулліна після вторгнення Росії в Україну подала у відставку з посади, однак російський президент Володимир Путін не дозволив їй піти.

Джерело:  Bloomberg  з посиланням на свої анонімні джерела

Глава Центробанку РФ Набіулліна хоче звільнитися

Як вдалося дізнатися від інсайдерів, після спроби чиновниці піти у відставку - Путін подав її кандидатуру на новий п’ятирічний термін головування у ЦБ РФ.

Варто звернути увагу на те, що Набіулліна є главою російського регулятора останні 9 років, і в свій вимушений наступний термін залишиться головувати у зруйнованій санкціями російській економіці після вторгнення країни в Україну.

За словами анонімних джерел, звільнення прямо зараз буде розцінене Путіним як зрада, оскільки вони тісно співпрацювали майже два десятиліття.

Набіулліна не коментувала публічно своє повторне призначення і не відповіла на запит Bloomberg щодо коментаря. Пресслужба ЦБ та Кремля також не відповіли на запити про коментар, - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, поки лише один топчиновник Росії пішов у відставку та залишив країну – Анатолій Чубаіс.

Як відомо, останній був спеціальним представником президента РФ з питань міжнародних зв’язків та сталого розвитку. Колишній чиновник був близьким соратником Путіна, з 90-х курував напрямок приватизації в Росії і відтоді очолював низку російських держкомпаній.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?