Глава українських греко-католиків відповів на обурливу заяву Папи Римського щодо "великої Росії"
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава українських греко-католиків відповів на обурливу заяву Папи Римського щодо "великої Росії"

Глава українських греко-католиків відповів на обурливу заяву Папи Римського щодо "великої Росії"
Джерело:  online.ua

Глава українських греко-католиків Блаженніший митрополит Святослав відповів на обурливу заяву Папи Римського Франциска щодо великої Росії.

Джерело: Предстоятель УГКЦ Святослав

Глава українських греко-католиків відповів на обурливу заяву Папи Римського 

Представництво Святого Престолу в Україні заявило, що Папа Франциск "ніколи не закликав до імперіалістичних ідей" на тлі його заклику до російської молоді зберігати спадщину "великої Росії".

Зі свого боку Українська греко-католицька церква зазначила, що з "болем і занепокоєнням" сприйняла такі висловлювання понтифіка на тлі повномасштабної війни країни-агресора РФ проти нашої держави.

Позиції викладено в заяві предстоятеля УГКЦ Блаженнішого митрополита Святослава Шевчука.

Папське Представництво все перенаправило на нібито неправильну "інтерпретацію ЗМІ", але в УГКЦ наголосили, що очікують виважених пояснень.

Папа Франциск ніколи не закликав до імперіалістичних ідей. Навпаки, він є рішучим противником і критиком будь-якої форми імперіалізму чи колоніалізму, в усіх народів і ситуаціях. Слова Римського Понтифіка від 25 серпня слід інтерпретувати в цьому ж світлі, – йдеться в заяві Представництва Святого Престолу в Україні.

Але в Українській греко-католицькій церкві з "болем і занепокоєнням" відреагували на "велику Росію" від Папи Франциска.

Маємо сподівання, що ці слова Святішого Отця були сказані спонтанно, без жодних спроб історичних оцінок, а тим паче підтримки імперіалістичних амбіцій РФ.

"Очікуємо пояснень": глава УГКЦ відреагував на заяву Папи Римського про "велику Росію" і зробив застереження

Слова про "велику росію Петра І, Катерини ІІ, тієї імперії – великої, просвіченої, країни великої культури та великої гуманності" – найгірший приклад імперіалізму та крайнього російського націоналізму", – наголосив предстоятель УГКЦ.

Також митрополит Святослав підкреслив, що через кілька днів єпископи УГКЦ, які зберуться на Синод у Римі, матимуть нагоду особисто донести до понтифіка "сумніви й біль українського народу".

Папа Римський Франциск зробив неоднозначну заяву

Папа Римський Франциск під час телемосту з російською молоддю 25 серпня висловив захоплення "великою Росією" та закликав громадян цієї держави-терориста "ніколи не відмовлятися від (своєї) спадщини".

Ви – спадкоємці великої Росії: великої Росії святих, правителів, великої Росії Петра I, Катерини II, тієї імперії – величної, освіченої, великої культури та великої людяності. Ніколи не відмовляйтеся від цієї спадщини, – заявив понтифік.

У відповідь речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко зазначив, що саме такою "імперіалістичною пропагандою", "духовними скрепами" і "потребою" в порятунку "великої матінки Росії" сьогодні Кремль виправдовує вбивства тисяч українців та українок і знищення сотень українських міст і сіл.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?