Главу поліції Одеської області викликають на допит за кордон: з'явився документ
Категорія
Світ
Дата публікації

Главу поліції Одеської області викликають на допит за кордон: з'явився документ

Главу поліції Одеської області викликають на допит за кордон: з'явився документ
Джерело:  online.ua

Начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Георгія Лорткіпанідзе викликають на допит в Головну прокуратуру Грузії у справі про розгін демонстрації в Тбілісі 26 травня 2011 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку Лорткіпанідзе в Facebook.
"Сьогодні в Тбілісі моїй дружині передали повістку з грузинської Генеральної прокуратури. У повістці сказано, що завтра о 18:00 я повинен з'явитися в прокуратуру як свідок у справі №074118157 (справа 26 травня)", - написав глава поліції Одеської області.
За його словами, раніше його вже неодноразово допитували у цій справі, і він свого часу надав слідству всю інформацію.
Лорткіпанідзе стверджує, що йому нічого додати у справі про розгін демонстрації в Тбілісі в 2011 році. Він також додав, що протягом трьох років після надання свідчень він перебував у Грузії і додаткових питань у грузинських прокурорів до нього не виникало.
"Оприлюднене сьогодні відео, а також інші відеоматеріали, пов'язані з подіями 26 травня 2011 року (які я переглянув під час допиту 3 роки тому), не мають до мене ніякого відношення", - повідомив Лорткіпанідзе.
Він також підкреслив, що як чинний начальник поліції Одеської області о 16:00 виступатиме з промовою на слуханнях в парламентському комітеті і фізично не зможе бути в Грузії.
"Зазначені в порядку день і час ніяк не можуть бути визнані розумним терміном", - підкреслив Лорткіпанідзе.
"Дуже шкода, що дії Головної прокуратури Грузії продиктовані страхами і інтересами окремої політичної партії", - написав він.
На його думку, його виклик до прокуратури є безпідставним і пов'язаний тільки з призначеними на 8 жовтня парламентськими виборами в Грузії, а також зі "страхом чинного уряду перед його поверненням до Грузії".
Відзначимо, під час розгону акції протесту в Грузії Лорткіпанідзе був заступником глави МВС країни.
В результаті розгону загинули двоє учасників акції, поранення різного ступеня тяжкості отримали 250 осіб, до 800 осіб затримали.



Як повідомляв ONLINE.UA, в 2015 році президент України Петро Порошенко закликав нового главу ГУМВС в Одеській області (зараз - Головного управління Національної поліції Одеської області) Георгія Лорткіпанідзе до боротьби з корупцією в регіоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?