Година Землі 2020: коли та як кожна людина може допомогти врятувати нашу планету
Категорія
Світ
Дата публікації

Година Землі 2020: коли та як кожна людина може допомогти врятувати нашу планету

Година Землі 2020: коли та як кожна людина може допомогти врятувати нашу планету
Джерело:  online.ua

Поки весь світ намагається дати відсіч пандемії коронавірусу найрізноманітнішими методами, чимало людей, ймовірно, забули про те, що ми наближаємося до дуже важливої дати, яка уже 13 років поспіль уособлює колективну боротьбу людства за щасливе майбутнє нашої планети. 28 березня, в останню суботу поточного місяця, стартує Година Землі – щорічна міжнарода акція, протягом якої усі небайдужі люди вимикають світло та електричні пристрої у своїх оселях на 60 хвилин, якщо вони не є конче потрібними в даний момент, нагадує ONLINE.UA.

Неважко здогадатися, що акція Година Землі запроваджена для того, щоб привернути увагу людей до екологічних проблем, з якими багато років зіштовхується наша планета. Стартує дана акція о 20:30 і триватиме до 21:30. Саме в цей період українці та усі небайдужі люди з усіх куточків світу можуть поекономити світло хоча б 60 хвилин.

Всесвітньо відома акція Година Землі була ініційована Всесвітнім фондом природи WWF в Австралії 13 років тому - у 2007 році. Активісти мали намір привернути увагу міжнародної спільноти до глобального питання – здоров'я нашої планети, яке щорічно погіршується. Акція настільки сподобалася простим людям, що вже у 2008 році у ній брали участь понад 50 мільйонів осіб з 35 країн світу.

Що важливо розуміти, Україна вперше приєдналася до цієї корисної ініціативи у 2009 році - тоді в акції брали участь понад 50 міст нашої країни. Символічна відмова від світла на 60 хвилин нагадує кожному мешканцю нашої величезної планети про збереження навколишнього середовища та ощадливе щоденне використання природних ресурсів.

Варто звернути увагу на те, що найбільшою акцією за всю історію існування відзначився 2010 рік - тоді брали участь близько мільярда людей у всьому світу зі 120 країн. Пишаємося тим, що з них близько мільйона були українцями.

Як відомо, ця подія супроводжується вимиканням декількох споруд світового значення, таких як Емпайр-Стейт-Білдінг в Нью-Йорку, Тріумфальної арки в Парижі, Оперного театру в Сіднеї.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше астроними заявили про виявлення нової екзопланети, яка за розмірами схожа на Землю. Згідно з даними фахівців, рідна зірка об’єкта GJ 1252 b — червоний карлик.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?