"Годинник цокає": генсек НАТО звернувся з гучним закликом до Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

"Годинник цокає": генсек НАТО звернувся з гучним закликом до Росії

"Годинник цокає": генсек НАТО звернувся з гучним закликом до Росії
Джерело:  online.ua

Якщо Росія не повернеться до дотримання Договору про ракети середньої і меншої дальності, вся система контролю над ядерною зброєю опиниться під загрозою. У Москви є "вікно можливостей", щоб уникнути гірших сценаріїв.

Про це заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний Twitter генсека Альянсу.

"Вся система контролю над ядерним озброєнням знаходиться під загрозою ... Російські ракети здатні нанести удар по європейських містах, в тому числі і по Мюнхену", - заявив Столтенберг.

Він підкреслив, що НАТО підтримує рішення США тимчасово вийти з ДРСМД, так як без дотримання умов угоди, які порушує Росія, цей документ є простим листком паперу. Столтенберг зазначив, що Альянс сподівається, що Москва повернеться до виконання ДРСМД, але визнав, що країни НАТО готові до найгіршого сценарію - "світу, в якому немає договору про РСМД".

"Ми закликаємо Росію використовувати можливість і достовірно знищити ядерні ракети середньої дальності. Годинник цокає. Ми очікуємо, що Росія повернеться до виконання угоди", - підсумував генсек НАТО.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Росії може бути не менш 64 крилатих ракет 9М729, які можуть нести різні типи боєголовок, включаючи ядерні. Ця кількість в рази більше, ніж вважалося раніше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?