Голлівуд припинив роботу вперше за 60 років через страйк акторів
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Голлівуд припинив роботу вперше за 60 років через страйк акторів

Голлівуд припинив роботу вперше за 60 років через страйк акторів
Джерело:  online.ua

У США голлівудські актори приєдналися до старйку сценаристів, припинивши теле- та кіновиробництво в рамках першого спільного страйку в індустрії за понад 60 років.

Джерело: Financial Times

 У США почався страйк голлівудських акторів

Актори приєдналися до страйку після того, як профспілка, що представляє понад 160 000 телевізійних і кіноакторів Голлівуду SAG-AFTRA, порекомендувала оголосити страйк після провалу прегеворів з великими студіями.

Як відомо, деяка робота над кіно- та телепродукцією тривала після того, як сценаристи оголосили страйк 2 травня, але без акторів діяльність у Голлівуді припиниться.

Масові протести відбуваються в той момент, коли в кінотеатрах США вперше з часу пандемії з’явився перший повний список літніх фільмів.

Це перший спільний страйк акторів та сценаристів з 1960 року, коли вони протестували через те, що телевізійні мережі платили за фільми занадто високі гонорари.

Чому страйкують голлівудські актори

Сучасні протести почалися після місяця напружених переговорів між найбільшою профспілкою Голлівуду та стримінговими сервісами.

Переговори між кіностудіями та профспілкою акторів були зосереджені навколо тих самих проблем, які змусили сценаристів вийти на страйк.

Серед них правила щодо компенсації за фільми, продані стримінговим службам, і договірні гарантії щодо використання ШІ у фільмах і на телебаченні.

У SAG-AFTRA вже повідомили, що кіностудії «не бажають запропонувати справедливу угоду з ключових питань», додавши, що їхні відповіді на пропозиції «не були був адекватними».

Минулого місяця понад 300 провідних зірок Голлівуду, включаючи Дженніфер Лоуренс і Меріл Стріп, написали керівництву SAG-AFTRA, підтримуючи можливий страйк.

Близько 98% членів SAG-AFTRA підтримали можливий страйк, коли минулого місяця відбулося голосування серед 60 000 учасників.

Останній великий страйк акторів відбувся в 1980 році.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?