Голоси є: Рада зробила перший крок до найважливішого закону
Категорія
Політика
Дата публікації

Голоси є: Рада зробила перший крок до найважливішого закону

Голоси є: Рада зробила перший крок до найважливішого закону
Джерело:  rbc.ua

Верховна Рада України

245 голосами узяла за основу проект постанови №5000-П "Про висновки і пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік", зробивши таким чином перший крок до прийняття держбюджету на майбутній рік.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

РБК-Україна

.


Так, згідно із законопроектом дохідна частина держбюджету складе 876,9 млрд гривень (це на 17% більше, ніж доходи держбюджету 2016 року - 749 млрд гривень). Найбільше очікується надходжень від ПДВ - 281,7 млрд гривень, податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) - 150,6 млрд гривень і акцизу - 108,1 млрд гривень. При цьому дефіцит бюджету визначено на рівні 3% ВВП, обсяг державного боргу - не більше 66% ВВП, надання держгарантій в розмірі не більше 5% доходів загального фонду бюджету, курс гривні на рівні в середньому за рік 27,2 гривень за долар.


Крім того, на забезпечення обороноздатності країни буде виділено 129 млрд гривень (це на 14,5 млрд гривень більше, ніж передбачалося в держбюджеті-2016). Також заплановано підвищення мінімальної зарплати на 10,1% до 1762 гривень і стипендіального фонду до 5,8 млрд гривень.


Також в проект держбюджету-2017 закладені кошти зі спецконфіскації 1,5 млрд доларів екс-чиновників.


Як повідомляв ONLINE.UA,

в Верховній Раді на черговому пленарному засіданні 20 жовтня не включили до порядку денного розгляд законопроекту про спеціальну конфіскацію майна

, завдяки якому Україна змогла б повернути вкрадені президентом-утікачем Віктором Януковичем кошти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?