Голова КСУ зізнався, чи піде у відставку після рішень Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Голова КСУ зізнався, чи піде у відставку після рішень Зеленського

Голова КСУ зізнався, чи піде у відставку після рішень Зеленського
Джерело:  online.ua

Очільник Конституційного Суду України Олександр Тупицький відмовився від відставки, пославшись на присягу. Він не планує відмовлятися від посади на тлі скандального рішення суду щодо антикорупційних норм та відповідного політичного конфлікту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг одіозного посадовця.

За його словами, він не піде у відставку на вимогу окремого політика.

"Я дав присягу народу України, тому питання таке. Йдеться ж про інше, йдеться про скасування усього складу Конституційного суду. Таке питання поки не виникало. Якщо буде такий ультиматум, я вас запрошу, і ми обговоримо. Судді КС сядуть тут поруч, і ми обговоримо питання, що я не так роблю, чи порушую я присягу, а на вимогу тієї чи іншої особи, давши присягу народу України, я не збираюся цього робити", - оголосив Тупицький.

Він додав, що особисто не ознайомлений із чутками про відставку голови КСУ, відповідна вимога повинна мати під собою мотив. Для відставки необхідно провести спеціальне засідання відомства, на якому ухвалять рішення.

Цікаво, що Тупицький зізнався у своєму обуренні щодо вчинку президента Володимира Зеленського. Той скликав позачергове засідання Ради національної безпеки та оборони, однак не запросив суддю.

"Учора було засідання РНБО. Нікого не дивує, що там був присутній голова НАЗК, хоча він не входить до складу РНБО. Чому тоді не запросили голову Конституційного Суду?" - обурився Тупицький.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда українського лідера Володимира Зеленського озвучила важливе попередження українським громадянам. Так, представник глави держави у Конституційному Суді, народний обранець Федір Веніславський звернув увагу на те, що вплинути на практику прийняття чинним складом відомства рішень, які загрожують нацбезпеці, не можна юридичним способом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?