Голова Moderna попередив про одвічне існування коронавірусу серед людей
Категорія
Світ
Дата публікації

Голова Moderna попередив про одвічне існування коронавірусу серед людей

Голова Moderna попередив про одвічне існування коронавірусу серед людей
Джерело:  online.ua

Експерти з усього світу висловлюють прогнози про коронавірус COVID-19, який у майбутньому нікуди не зникне та перетвориться для людства на ендемічне захворювання. Такий прогноз підтримав очільник компанії Moderna. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNBC.

За оприлюдненими даними, інфекція супроводжуватиме людство рок за роком, однак вже не буде настільки нищівною за наслідками.

Експертам у галузі медицини доведеться відстежувати появу нових різновидів коронавірусу, щоб належним чином на це реагувати.

"Нам доведеться жити з цим вірусом, як ми думаємо, вічно", - вважає очільник Moderna.

Він виступив напередодні під час конференції охорони здоров'я JPMorgan Healthcare.

Його думки підтримали також у британському уряді на рівні фахівців.Вони передбачають перетворення COVID-19 на сезонну інфекційну хворобу. якою є зараз грип.

Водночас голова Moderna звернув увагу на необхідність якомога швидше розвивати масову вакцинацію.

Слід нагадати, що близько 100 років тому пандемія грипу спровокувала ситуацію, схожу на сьогодення. Утім, на початку 20-го сторіччя ситуація була ще критичнішою у статистиці смертності, оскільки людство не володіло належними медичними розробками, які дозволяли б протидіяти інфекції.

Станом на середину січня загальна кількість діагнозів COVID-19 досягла 93 мільйонів від початку пандемії. Жертвами коронавірусу стали по всьому світу майже 2 мільйони осіб.

Як повідомляв ONLINE.UA, так званий британський штам коронавірусу COVID-19 продовжує ширитися світом, однак на території України жоден з таким випадків не зареєстрували станом на 15 січня. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко озвучив певні рекомендації для захисту від нового різновиду інфекції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?