Голова МЗС Пристайко розповів про результати переговорів у Берліні
Категорія
Політика
Дата публікації

Голова МЗС Пристайко розповів про результати переговорів у Берліні

Голова МЗС Пристайко розповів про результати переговорів у Берліні
Джерело:  Укрінформ

Міністр зовнішніх справ України Вадим Пристайко повідомив, що в результаті вчорашніх 8-годинних переговорів у Берліні були обговорені конкретні домовленості, виконання яких відкриє шлях до зустрічі лідерів «нормандської четвірки». Про це глава МЗС розповів кореспонденту Укрінформ, передає ONLINE.UA.

«Сподіваюся, що досягнуті домовленості, які ми збираємося виконати всі, будуть імплементовані найближчим часом і ми зможемо відкрити шлях до зустрічі на вищому рівні. Є певний успіх, на основі результатів якого ми збираємося базувати наступну зустріч лідерів», – сказав Пристайко, зазначивши, що інші деталі, за домовленістю між усіма сторонами, він розкрити не може.

Міністр додав, що на будь-які неприйнятні компроміси Україна йти не збирається, а всі домовленості будуть представлені громадськості.

«Ніяких хворобливих компромісів, про які ми не домовлялися раніше, не зроблено. Те, що нам доведеться робити певні хворобливі компроміси – це рішення, починаючи з 2014 року», – заявив Пристайко.

Глава МЗС відмовився сказати орієнтовну дату, коли глави держав зможуть зустрітися в «нормандському форматі». За його словами, про це говорити поки що зарано.

Нагадаємо, що кілька днів тому новий очільник МЗС Пристайко виступив з важливою заявою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?