Голова ЦВК зробила заяву щодо проведення дострокових виборів Ради
Категорія
Політика
Дата публікації

Голова ЦВК зробила заяву щодо проведення дострокових виборів Ради

Голова ЦВК зробила заяву щодо проведення дострокових виборів Ради
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук зробила заяву щодо можливого проведення дострокових виборів Верховної Ради. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна», Сліпачук повідомила, що у випадку, якщо в Україні будуть оголошені дострокові вибори до парламенту, ЦВК буде готова до їх проведення, незважаючи на труднощі, які можуть виникнути через обмежений час на організацію голосування.

«Я думаю, в разі, якщо відповідне рішення буде прийнято на всіх законних підставах, то у нас мало шансів бути не готовими. Я б швидше ставила питання, наскільки оперативно будуть вирішені всі ті питання, які потрібні для того, щоб відбулися ті чи інші речі. Тому що у нас є питання по законодавству, яке регулює ... питання про терміни і порядок проведення державних закупівель, які в рамках парламентських виборів будуть набагато більшою проблемою, ніж на президентських»,– заявила Сліпачук.

Як відомо, припиняти повноваження Верховної Ради заборонено за 6 місяців до завершення терміну її повноважень. Нинішній парламент почав працювати 27 листопада 2014 року.

Сьогодні, 30 квітня, ЦВК оголосила офіційні результати виборів президента України, які, згідно з діючим законом, мали бути оприлюднені не пізніше 1 травня. У другому турі голосування переміг художній керівник ТОВ Студія «Квартал 95» Володимир Зеленський, який набрав 73,22%. Його суперник, діючий президент Петро Порошенко набрав 24,45% голосів. Інавгурація обраного президента відбудеться не пізніше 31 травня.

Нагадаємо, що сьогодні голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко висловила обурення поведінкою міністра соціальної політики Андрія Реви та вимагає негайної його відставки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?