Голова уряду Каталонії закликав до нового голосування про незалежність - подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Голова уряду Каталонії закликав до нового голосування про незалежність - подробиці

Голова уряду Каталонії закликав до нового голосування про незалежність - подробиці
Джерело:  online.ua

Каталонія організую нове голосування з питанням про незалежність регіону від Іспанії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами очільника регіонального уряду Кіма Торри, це має відбутися протягом наступних двох років.

"Ми повернемося до виборчих урн знову для самовизначення. Якщо усі партії та угрупування зроблять це можливим, ми матимемо змогу завершити цей законодавчий термін проголошенням незалежності", - відзначив він.

У той самий час Торра засудив масові зворушення у Барселоні в ніч на 17 жовтня. Він вважає, що сепаратистський рух був ненасильницьким, а протести завершилися тотальним руйнуванням.

Протестувальники виступили проти засудження сепаратистських лідерів за незаконний референдум 2017 року. Під час заворушень близько 100 людей отримали поранення. Були спалені автівки. Поліція оголосила про арешт 97 порушників.

Наразі домінуючи загально іспанські політичні сили не згодні з організацією голосування в Каталонії з винесенням питання про незалежність. Керівнича партія соціалістів підкреслила, що вона, втім, готова до діалогу з будь-яких інших питань окрім зазначеного.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?