Головна причина - карантин: ООН б'є на сполох через нову серйозну проблему
Категорія
Світ
Дата публікації

Головна причина - карантин: ООН б'є на сполох через нову серйозну проблему

Головна причина - карантин: ООН б'є на сполох через нову серйозну проблему
Джерело:  online.ua

В ООН розповіли про ще одну проблему, з якою зіткнувся світ через пандемію коронавірусу - за словами експертів, в результаті затяжного карантину кількість дитячих шлюбів різко зросла. Ба більше, варто звернути увагу на те, що у найближчі десять років їх може стати більше на 13 мільйонів. Що важливо розуміти, у Кенії, де школи закриті до січня 2021 року, зріс рівень підліткової вагітності. У Малаві, де 42% дівчаток виходять заміж до 18 років, почастішали випадки підліткової вагітності, зґвалтувань і укладання дитячих шлюбів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання The Guardian.

"Якщо порівнювати з 2019 роком, з березня по травень 2020 року кількість дитячих і примусових шлюбів у Малаві збільшилася на 83%. А кількість зґвалтувань, пов'язаних з дитячими шлюбами, зросла на 151%. VSO провела дослідження в чотирьох сільських районах Непалу, де діють програми Sisters for Sisters. Неповнолітніх дівчат опитували, як змінилося їхнє життя після введення карантину. 89% респонденток розповіли, що замість навчання в школі змушені виконувати домашню роботу або вести сільське господарство. За три місяці зі 152 неповнолітніх дівчат 11 змусили вийти заміж", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, аналітики з Фонду ООН в області народонаселення (ЮНФПА) озвучили неочікуваний прогноз, що впродовж наступних 10 років через закриття шкіл на пів року та внаслідок економічних негараздів, у світі може укластися ще 13 мільйонів дитячих шлюбів. Щоважливо розуміти, у багатьох країнах Азії та Африки ранній шлюб означає кінець становлення дівчинки, як особистості, оскільки дівчатка, яких змусили рано вийти заміж, втрачають можливість отримати освіту і стають безкоштовною робочою силою по домогосподарству.

"Найстрашніше те, що молоді дружини, які часто навіть не досягли навіть 16-річного віку, часто стають жертвами жорстокого поводження та зґвалтувань з боку своїх чоловіків", - наголошують експерти в ООН.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, стало відомо про нову проблему з вакциною від коронавірусу, про яку мовчить влада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?