Головна суперниця Лукашенка зізналася, чому не виходить до мітингувальників
Категорія
Політика
Дата публікації

Головна суперниця Лукашенка зізналася, чому не виходить до мітингувальників

Головна суперниця Лукашенка зізналася, чому не виходить до мітингувальників
Джерело:  online.ua

10 серпня головна суперниця Олександра Лукашенка на президентських виборах у Білорусі Світлана Тихановська виступила з гучною заявою - вона наголосила, що вважає себе переможницею та не збирається залишати країну. Також політикиня підкреслила, що вона та її штаб готові до затяжних протестів. Окрім того, політикиня-опозиціонерка зізналася, що наразі не виходитиме на вулиці до мітингувальників, оскільки боїться загострення конфлікту. Саме тому Тихановська поки не планує долучатися до протестувальників. Вона має надію, що насильства не буде, якщо люди й надалі протестуватимуть. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеграм "МБХ медіа".

"Мій вихід на вулицю призведе до ескалації конфлікту. Тому зараз (у штабі) я з народом. Вважаю себе переможцем на виборах", - наголосила Світлана Тихановська.

Вона також підкреслила, що її штаб має дані альтернативного підрахунку голосів та буде доводити наявні порушення. Також зазначається, що Тихановська пропонувала Лукашенку зустрітися, щоб уникнути конфлікту. Однак реакції від нього поки немає. Про допомогу зі сторони європейських країн мова ще не йшла. Країну опонентка Лукашенка залишати теж не планує та не бачить підстав для свого арешту. Глава штабу Тихановської заявив, що команда готова до затяжних протестів.

Варто звернути увагу на те, що за інформацією національного екзитполу, на виборах президента Білорусі Олександр Лукашенко перемагає з величезним відривом. За нього проголосували 79,7% виборців, за його головну суперницю Світлану Тихановську – 6,8%.

Що цікаво, нещодавно глава "Ліберально-демократичної партії" Володимир Жириновський почав погрожувати чинному президенту Білорусі Олександру Лукашенку та висловив підтримку мітингувальникам, які незадоволені результатами виборів. За словами скандального політика, народ перестав довіряти своєму багаторічному лідеру. Окрім того, Володимир Жириновський переконаний, що на Лукашенка зрештою чекає доля Януковича.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Білорусі вже затримали близько 3 тисяч осіб, які вийшли на протести через незгоду з озвученими результатами президентських виборів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?