Головне за ніч: битва за Сєвєродонецьк та відбиття атаки окупантів на Тошківку
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: битва за Сєвєродонецьк та відбиття атаки окупантів на Тошківку

Головне за ніч: битва за Сєвєродонецьк та відбиття атаки окупантів на Тошківку
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові відбили атаку кремлівської окупаційної армії на населений пункт Тошківка на Луганщині.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

ЗСУ стримують наступ окупантів в районі Сєвєродонецька 

Поблизу кордону із Сумською та Чернігівською областями з метою сковування дій ЗСУ в прикордонних районах Брянської та Курської областей ворог продовжує утримувати підрозділи зі складу Західного військового округу.

На Харківщині кремлівські загарбники намагаються утримувати зайняті рубежі і проводять обстріли позицій українських військових.

Противник завдав авіаційних ударів по населених пунктах Тимофіївка та Цапівка. Недалеко від Рубіжного російська армія безрезультатно намагалася провести розвідку боєм. Також окупанти провели дистанційне мінування місцевості в районі населеного пункту Черкаські Тишки.

В районі Слов'янська ворог обстріляв позиції підрозділів ЗСУ неподалік Дібрівного, Вірнопілля, Богородичного та Долини. На Лиманському напрямку ворог активних дій не вів. Обстріляв наші підрозділи в районах населених пунктів Донецьк і Миколаївка.

В районі Сєвєродонецька армія РФ проводила обстріли Лисичанська, Борівського, Білої Гори та Устинівки.

Завдали авіаційних ударів поблизу Білої Гори, мирної долини та ракетного удару в районі Верхньокам'янки. З метою коригування вогню в районі Сєвєродонецька ворог проводить цілодобову повітряну розвідку із застосуванням БПЛА "Орлан-10". Тривають бойові дії на околицях міста.

В районі Бахмуту окупаційні війська обстрілювали позиції українських військ у районах населених пунктів Миколаївка, Білогорівка, Яковлівка та Покровське. Зафіксовані ракетні удари поблизу Зайцева і Нью-Йорка. Ворог веде штурмові дії в напрямку Оріхове - Гірське, бойові дії тривають. Штурм за напрямками Оріхове – Золоте та Первомайськ - Золоте наші захисники успішно відбили.

З метою виявлення вогневих позицій сил оборони, силами штурмових груп, загарбники намагаються вести розвідку боєм в напрямку Ниркове-Миколаївка, бойові дії тривають. Спробу просування у напрямку Врубівка-Миколаївка наші воїни зупинили влучним вогнем. Противник відійшов.

На Миколаївському напрямку ворог виробляв вогневе ураження підрозділів Сил оборони по ствольній і реактивній артилерії в районах населених пунктів Правдино, Посад-Покровське і Благодатне. Вів повітряну розвідку позицій наших військ із застосуванням безпілотників в районі населеного пункту Таврійське.

На Криворізькому напрямку противник обстріляв з артилерії та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Червоний Яр та Кобзарці.

За інформацією аналітиків з американського Інституту вивчення війни, армія РФ домоглась незначних успіхів у просуванні в районі Сєвєродонецька, але провалила наступ на всіх інших напрямках.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Окрім цього окупантам вдалось трохи просунутись в районі Метьолкіно.

Також тривають спроби перекрити українські шляхи сполучення на трасі Бахмут-Лисичанськ, наносяться наземні та артилерійські удари по трасі, йдеться у звіті.

Аналітики відзначають, що російські військові, ймовірно, зіткнуться зі зростаючими втратами особового складу і техніки, що ускладнить спроби відновити наступальні операції в інших критичних точках, оскільки уповільнені бої за Сєвєродонецьк тривають.

Війська РФ також намагаються відтіснити ЗСУ від кордону з Росією на північ від Харкова, але будь-яких значних успіхів домогтися вони не змогли, що робить їх позиції вразливими для українського контрнаступу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?