Головне за ніч: наступ армії РФ на сході України та обстріли Харкова і Одещини
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: наступ армії РФ на сході України та обстріли Харкова і Одещини

Головне за ніч: наступ армії РФ на сході України та обстріли Харкова і Одещини
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, на Донеччині кремлівська окупаційна армія безуспішно намагалась проводити наступ в районі населеного пункту Богородичне. Наразі тривають бойові дії поблизу Мазанівки та Новодмитрівки.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти намагаються наступати на сході та тікають на півдні

Зазначається, що на півночі України не має ознак підготовки російських та білоруських військових до переходу у наступ.

На Харківщині кремлівська армія протягом ночі вела обстріли позицій ЗСУ поблизу Харкова, Петрівки, Дементіївки та ще 18 населених пунктів.

Окрім цього військові РФ завдали авіаударів в районах Старого Салтова та Мосьпанова. Наразі кремлівські окупанти проводять наступ поблизу Лебединого і Базалеевки. Там тривають бойові дії.

В районі Слов'янська армія РФ з танків та РСЗВ і ствольної артилерії обстрілював позиції ЗСУ поблизу населених пунктів Бражківка, Велика Комишуваха, Вірнопілля та Мазанівка.

Окрім цього кремлівська армія намагається вести наступ у напрямку Бахмута та Новопавлівська. Військові РФ також прагнуть поліпшити тактичне становище у напрямку Краматорська та Авдіївки.

Зокрема, зафіксовані ворожі обстріли поблизу Краматорська, Миколаївки, Слов'янська,  Спірного, Верхньокам'янського, Івано-Дар'ївки, Григорівки та Званівки.

Окупанти безуспішно намагались проводити наступ поблизу Спірного, однак зазнавши втрат вимушені були відступити.

Обстріли армії РФ також зафіксовані поблизу Бахмута, Соледара, Зайцева, Білогорівки та Майорська. Ворог завдав авіаударів по цивільній інфраструктурі в районі Соледара та безуспішно намагались наступати поблизу Зайцева. У районі Соледара та Бахмутського бойові дії тривають.

В районі Авдіївки з танків і артилерії різних типів військові РФ обстрілювали позиції ЗСУ в районаї Авдіївки,  Мар'їнки, Нью-Йорка, Олександрополя, Пісків, Водяного, Опитного і Невельського.

Ворожі авіаудари зафіксовані поблизу Мар'їнки, Красногорівки та Ясинуватої.

Наразі бойові дії тривають поблизу населеного пункту Опитне.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник здійснював обстріли зі ствольної та реактивної артилерії і танків в районах населених пунктів Велика Новосілка, Новосілка, Новомихайлівка, Павлівка, Богоявленка, Сонцівка, Степногірськ, Шевченко, Вугледар, Бурлацьке, Лук'янівське, Оріхів, Времівка, Полтавка, Новопіль та Новоандріївка. Також російські війська вели наступальні бої в районі населеного пункту Шевченкове, отримали жорстку відсіч і відійшли. Тривають бойові дії біля Новомихайлівки. Окупанти замінували місцевість в районах інженерного та Українського.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противника зосереджені на утриманні займаних позицій, недопущенні просування наших військ та вогневому ураженні підрозділів Сил оборони України.

Ворог вживає заходів щодо заповнення втрат. Здійснював обстріли зі ствольної, реактивної артилерії і танків в районах Миколаєва, Степової Долини і ще 27 населених пунктів.

Окупанти завдали авіаційних ударів і вели наступальні бої недалеко від Білогірки. Українські воїни неабияк прорідили порядки російських загарбників і змусили ворога тікати. Противник продовжує ведення розвідки безпілотними літальними апаратами.

Наслідки ракетної атаки окупантів на Одещині та обстрілів Харкова

Протягом ночі 17 серпня кремлівська армія випустила дві ракети по Одещині. Внаслідок ворожого обстрілу, за попередньою інформацією поранення отримали 3 людини.

Спікер Одеської ОВА Сергій Братчук повідомив, що через ракетний обстріл зруйновано базу відпочинку в одному з населених пунктів області та знищено кілька приватних будинків поблизу.

 За попередньою інформацією, поранення отримали три людини. Рятувальна операція триває.

Ракетні удари по Одеській області були нанесені під час повітряної тривоги, яка тривала в регіоні з 02:51 до 03:26.

У той же час потужні вибухи протягом ночі лунали у Харкові та області. Однак інформації про наслідки ворожих обстрілів та ракетних атак в регіоні наразі поки не має.

Читайте також

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?