Головне за ніч: провал планів окупантів на півдні та спроби прорватись до Слов'янська
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: провал планів окупантів на півдні та спроби прорватись до Слов'янська

Головне за ніч: провал планів окупантів на півдні та спроби прорватись до Слов'янська
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, кремлівська окупаційна армія продовжує штурмувати Сєвєродонецьк на Луганщині та намагається прорвати оборону ЗСУ в районі Слов'янська.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти намагаються прорватись до Слов'янська 

На Сумщині противник з метою демонстрації присутності і сковування дій підрозділів Сил оборони продовжує утримувати підрозділи Збройних сил Російської Федерації зі складу Західного військового округу в прикордонних районах Брянської і Курської областей.
Ворог провів артилерійські обстріли позицій наших військ у районах населених пунктів Леонівка та Бачівськ Чернігівської та Сумської областей відповідно.

У той же час окупанти готуються до поновлення наступу на Харківщині. З метою сковування наших підрозділів та недопущення переходу в наступ ворог здійснював інтенсивні артилерійські обстріли, в тому числі з реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Базаліївка, Уди та Верхній Салтів.

Кремлівська окупаційна армія продовжує наступ у бік Слов'янська, шукаючі слабкі місця в обороні ЗСУ.

Армія РФ обстріляла з артилерії різного калібру цивільну інфраструктуру неподалік долини, Карнаухівки та Вірнопілля.

На Донеччині бойові дії не припиняються уздовж усієї лінії зіткнення.

На Лиманському напрямку ворог активних дій не вів, обстріляв наші підрозділи зі ствольної артилерії в районі Піскунівки.

Окупанти також проводять потужні обстріли позицій українських військових в районі Сєвєродонецька, Лисичанська, Білогорівки. Ворог не припиняє спроби встановлення повного контролю над містом Сєвєродонецьк. Веде штурм, бої тривають.

Кремлівські загарбники також поновили наступ у напрямку Бахмута.  Зафіксовані артилерійські обстріли в районах населених пунктів Веселе, Соледар, Берестове та Вовчоярка.

На Лиманському, Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник чинить систематичний вогневий вплив з метою сковування дій підрозділів наших військ у районах населених пунктів Новобахмутівка, Водяне, Первомайське, Микільське, Антонівка, Гуляйполе, Новопіль та Оріхів.

На напрямку Єгорівка-Шевченко наші воїни виявили та знищили диверсійно-розвідувальну групу противника.

На Південнобузькому і Таврійському напрямках противник зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні наступу наших військ. Завдає вогневого ураження підрозділам Сил оборони. Продовжує удосконалення інженерного обладнання позицій у районах населених пунктів Безводне та Іщенко.

Між тим аналітики з американського Інституту вивчення війни зазначають, що український опір на тимчасово окупованих територіях і загроза морської блокади на півдні заважають планам Росії щодо анексії.

У Чорноморській та Азовській морських операційних зонах основні зусилля ворог зосереджується на блокуванні цивільного судноплавства. В акваторії Чорного моря противник утримує в готовності до застосування три носії високоточної зброї.

За даними аналітиків, український опір в Херсонській і Запорізькій областях, ймовірно, будуть "продовжувати зривати зусилля Росії з консолідації повномасштабного адміністративного контролю над окупованими територіями і планів анексії".

Крім того, росіяни намагаються посилити свою присутність в північно-західній частині Чорного моря через загрозу блокади суден.

Українські війська, як і раніше, контролюють критично важливу ділянку берегової лінії Очакова в Миколаївській області і, можливо, можуть блокувати російські судна", - йдеться в повідомленні.

Російські війська, ймовірно, мають намір посилити контроль над доступом до портів в Чорному морі під захистом укріпленої військово-морської присутності на острові Зміїний.

Водночас аналітики припускають, що російські війська можуть влаштовувати атаки під фальшивим прапором навколо Донецька, щоб стримати проукраїнські настрої.

Російські війська почали наземний штурм Сєвєродонецька та населених пунктів поблизу, але на 15 Червня не взяли повний контроль над містом.

Загарбники ведуть здебільшого невдалі наступальні операції навколо траси Т1302 Бахмут-Лисичанськ, намагаючись перерізати українські наземні лінії зв'язку в Лисичанськ.

Окупанти продовжили просування по трасі Е40 до Слов'янська і на південний схід від Ізюма.

Тривають бої в населених пунктах навколо Харкова.

Російські війська продовжували зміцнювати резервні позиції в Запорізькій і Херсонській областях, одночасно приймаючи оборонні заходи для посилення російської присутності в Чорному морі.

Кремль і самопроголошені республіки продовжують проводити спеціальну політику анексії на окупованих територіях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?