Головне за ніч: страшні втрати окупантів у Сєвєродонецьку та підготовка наступу на Слов'янськ
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: страшні втрати окупантів у Сєвєродонецьку та підготовка наступу на Слов'янськ

Головне за ніч: страшні втрати окупантів у Сєвєродонецьку та підготовка наступу на Слов'янськ
Джерело:  online.ua

У Генштабі ЗСУ повідомили, що від початку розв'язаної Кремлем війни проти України особовий склад 15-ї окремої мотострілецької бригади 2-ї загальновійськової армії ворога зазнав суттєвих втрат. Орієнтовно 800 загиблих та близько 400 поранених. Всього участь у бойових діях на території України брали приблизно 1800 військовослужбовців з числа бригади.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти несуть страшні втрати у боях за Сєвєродонецьк 

У Генштабі повідомили, що ворог не проводить активних дій на півночі України. З мінометів окупанти постійно обстрілюють цивільну інфраструктуру у прикордонній смузі на території Сумщини та Чернігівщини.

На території Харківської області ворог обладнує інженерно-фортифікаційні споруди та мінує підступи до власних позицій.

Крім того, противник обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Старий Салтів, Руські та Черкаські Тишки, Коробочкіне, Асіївка, Чепіль та Уди.

У той же час кремлівська окупаційна армія веде посилену підготовку до поновлення наступу у напрямку Слов'янська.

Ворог здійснив обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Дібрівне, Комишуваха та Курулька.

Використовуючи результати вогневого ураження, окупанти проводили наступальні та штурмові дії поблизу Богородичного та Довгенького, бойові дії тривають.

Окрім цього окупанти завдали ракетного удару поблизу Краматорська. В районі Лиману армія РФ припинила проведення наступу, однак веде обстріли Тетянівки, Пришиба та Серебрянки.

В районі Сєвєродонецька окупанти обстрілюють позиції українських військових із мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню.

Під постійними обстрілами перебувають Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Привілля, Устинівка, Гірське та Катеринівка. Українські військові відбили спробу наступу армії в районі Тошківки та Катеринівки.

Противник продовжує безуспішні пошуки слабких місць в обороні міста Сєверодонецьк.

На Бахмутському напрямку ворог обстрілював позиції наших підрозділів із ствольної та реактивної артилерії поблизу Комишувахи, Миколаївки, Берестового, Білогорівки, Семигір’я та Майорського. Завдав ракетно-авіаційних ударів по районах населених пунктів Верхньокам’янка, Золоте, Берестове, Слов’янськ та Нью-Йорк.

Противник веде штурмові дії в районі населених пунктів Роти, Миколаївка та Комишуваха.

У попередніх боях на зазначеному напрямку українські захисники завдали окупантам значних втрат і ворог змушений був вивести для відновлення боєздатності підрозділи першої та сотої окремих мотострілецьких бригад 1-го армійського корпусу.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій противник не вів. З метою сковування дій наших підрозділів здійснював обстріли із артилерії та мінометів по лінії зіткнення.

На Південнобузькому напрямку ворог застосував артилерію різних калібрів в районах населених пунктів Любимівка, Добрянка, Біла Криниця, Широке, Березнегувате, Благодатне, Любомирівка і Таврійське.

З метою покращення тактичного положення ворог готується до форсування водних перешкод. Вів повітряну розвідку БпЛА. Планує посилити мотострілецькі підрозділи танковими ротами на Т-62. Додатково розгорнув підрозділи ствольної та реактивної артилерії, а також ТРК "Точка-У".

За минулу добу захисниками та захисницями України на Донецькому та Луганському напрямках відбито сім атак ворога, знищено три танки, дві бойові броньовані машини та чотири одиниці автомобільної техніки противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили шість безпілотних літальних апаратів типу "Орлан-10".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?