Головне за ніч: удари по позиціях армії РФ у Токмаку і успіхи контрнаступу ЗСУ на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: удари по позиціях армії РФ у Токмаку і успіхи контрнаступу ЗСУ на Донбасі

Головне за ніч: удари по позиціях армії РФ у Токмаку і успіхи контрнаступу ЗСУ на Донбасі
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові в результаті влучних ударів по позиціях окупаційної армїі РФ в окупованому Токмаку на Запоріжжі поранили понад 180 солдатів окупаційної армії РФ. У той же час ЗСУ успішно просуваються у напрямку Сватового на Луганщині.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Що відомо про успіхи ЗСУ на фронті 

Зазначається, що у Токмаку після серії ударів ЗСУ окупанти почали використовувати мобільні крематорії через велику кількість загиблих та поранених.

Влучними ударами українських військових у місті також було знищено не менше 10 одиниць ворожої техніки.

У той же час в окупованому Лазурному на Херсонщині влучними ударами ЗСУ ліквідували ще близько 30 військових окупаційної армії РФ.

З метою поповнення поточних втрат окупантів продовжується агітація військовослужбовців строкової служби на службу за контрактом.

Такі процеси продовжуються у підрозділах 1-ї танкової армії західного військового округу, зазначають у Генштабі.

У четвер, 15 грудня, Сили оборони відбили атаки в районах 22 населених пунктів та вразили 5 пунктів управління супротивника.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Новоселівське, Стельмахівка, Майданчик, Червонопопівка та Білогорівка Луганської області та Григорівка, Виїмка, Яківка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Новобахмутівка, Невельське, Мар'їнка, Перемога та Новомихайлівка в Донецькій області.

Минулої доби противник завдав 23 авіаційних та 4 ракетних удару, 2 з яких – по цивільних об'єктах міста Харкова. Також ворог здійснив 78 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Зокрема, і за житловими кварталами є загиблі серед мирного населення".

  • На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах ситуація без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Мінометних обстрілів зазнали населені пункти Запсілля та Попівка Сумської області.

  • На Слобожанському напрямі ворог обстріляв із танків та артилерії райони населених пунктів Червона Зоря, Висока Яруга, Красне, Мороховець, Стариця, Дворічна та Новомлинськ Харківської області.

  • На Куп'янському напрямку противник здійснив обстріл з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Ольшана, Іванівка, Кислівка, Табаївка, Котлярівка, Берестове, Первомайське Харківської області та Стельмахівка та М'ясожарівка на Луганщині.

  • На Лиманському напрямку ворог обстріляв райони Макіївки, Майданчика, Червонопопівки Луганської області та Ямполівки, Торського та Ведмежого Донецької області.

  • На Бахмутському напрямку противник здійснив обстріл по районах населених пунктів. Зокрема – Верхньокам'янське, Спірне, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Григорівка, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Озарянівка, Північне та Досвідне Донецької області.

  • На Авдіївському напрямку постраждали Авдіївка, Водяне, Першотравневе, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка та Новомихайлівка на Донеччині.

  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник здійснив обстріл з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Времівка, Новопіль Донецької області; Гуляйполе, Дорожнянка, Гуляйпільське, Оріхів та Кам'янське на Запоріжжі; Марганець та Нікополь Дніпропетровської області та Новотягинка, Іванівка, Токарівка, Інгулець, Придніпровське, Антонівка, Дніпровське, Херсон, Білозерка та Янтарне Херсонської області.

Протягом минулої доби авіаційні підрозділи ЗСУ завдали 22 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника. Також наші захисники збили 2 БПЛА типу "Орлан-10".

Крім того, підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 5 пунктів управління, 4 райони зосередження особового складу противника, 6 артилерійських позицій, 2 склади боєприпасів, а також склад паливно-мастильних матеріалів.

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), українські військові продовжують успішно просуватись у напрямку Сватового та Кремінної на Луганщині.

У той же час окупаційна армія РФ намагається прорвати оборону ЗСУ в районі Білогорівки.

Міністерство оборони Росії заявило, що російські сили запобігли наступу українських військ у напрямку Софіївка Луганської області

Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу України бригадний генерал Олексій Громов повідомив, що українські сили просунулися до 1,5 км в районі н. п. Діброва.

Російський військкор стверджував, що у Білогорівці тривають позиційні бої.

Українські сили продовжували завдавати ударів по російських тилах у Луганській області. ЗСУ завдали ударів по Кадіївці Луганської області.

Джерело в соціальних мережах стверджувало, що українські сили завдали удару по російському складу боєприпасів у Кадіївці.

Російські війська продовжили наступальні операції у районі Бахмута. Український Генштаб повідомив, що війська відбили атаки російських військ за 33 км на північний схід від Бахмута в районі Верхньокам'янського, Яковлівки, Соледар та Веселого.

Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу України бригадний генерал Олексій Громов повідомив, що російські війська намагаються прорвати оборону України в районі Верхньокам'янського, щоб просунутися з півдня на Білогорівку Луганської області.

Російський військкор заявив, що бої між українськими та російськими військами продовжуються на східній околиці Бахмута.

15 грудня російські війська продовжили наступальні дії у районі Авдіївка-Донецьк. За повідомленням Генштабу України, українські війська відбили атаку російських військ у районі н. п. Мар'їнка. Окупанти стверджують, що російські сили контролюють понад 80 відсотків Мар'їнки.

Повідомлялося, що російські сили продовжували оборонні операції на заході на Донеччині 15 грудня.

Російські війська продовжували оборону на південь від Дніпра і 15 грудня завдавали артилерійських ударів на західному березі Херсонської області. Українські та російські джерела повідомляли, що російські війська завдавали ударів по місту Херсону та іншим населеним пунктам на правому березі.

У Генштабі України зазначили, що російські війська замінували дачні ділянки та узбережжя річок Конка та Чайка в районі Олешок, на південь від Херсона.

Головне розвідувальне управління України (ГУР) додатково повідомило, що російські війська зміцнюють берегову лінію в Молочному, окупованому Криму мінами, траншеями та укріпленнями через явне побоювання українських морських десантів.

Українські війська продовжували завдавати ударів по районах зосередження російських військ у Херсонській та Запорізькій областях. Українські удари знищили російські склади боєприпасів та одиниці військової техніки по всій Запорізькій області у Токмаку, Пологому та Бердянську.

Українські джерела повідомили, що російська окупаційна влада продовжує спроби закріпити контроль над Запорізькою атомною електростанцією (ЗАЕС). Генштаб України 15 грудня повідомив, що російська влада проводить роботи з переведення ЗАЕС на російську енергосистему, але не повідомив додаткових подробиць

15 грудня російські війська продовжували планові артилерійські удари на заході Запорізької, Дніпропетровської та Миколаївської областей. Глава Миколаївської області Віталій Кім повідомив, що російські війська завдали зенітно-ракетного удару по прибережній території в районі Очакова.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?