Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на Донбасі та знищення ворожих складів під Херсоном
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на Донбасі та знищення ворожих складів під Херсоном

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на Донбасі та знищення ворожих складів під Херсоном
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові відбили атаки кремлівської окупаційної армії в районі Слов'янська, Бахмута та Авдіївки і знищили ворожі склади боєприпасів під Херсоном.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти знову зазнали поразки на Донбасі 

На півночі України не має ознак підготовки білоруських та російських військ до переходу у наступ.

На Сумщині кремлівська армія обстріляла цивільну інфраструктуру в районі населеного пункту Білопілля.

У той же час на Харківщині окупанти протягом ночі обстрілювали зі ствольної артилерії та РСЗВ Харків, Перемогу, Протопопівку, Гусарівку, Слатине, Іванівку, Петрівку, Руську Лозову, Соснівку, Великі Проходи.

Зафіксовані ворожі авіаудари поблизу Гусарівки та Первомайського.

В районі Слов'янська ворог зі ствольної артилерії та РСЗВ обстрілював позиції ЗСУ та цивільну інфраструктуру поблизу Довгенького, Курульки, Адамівки, Долини, Бражківки, Дубровного, Краснопілля та Костянтинівки.

Окупанти безуспішно намагались проводити наступ у напрямку Довгенького та Богородичного.

В районі Краматорська тривали ворожі обстріли поблизу Слов'янська, Верхньокам'янського та Сіверського.

В районі Бахмута армія РФ чинила вогневий вплив на позиції ЗСУ з танків, ствольної артилерії та РСЗВ біля самого Бахмуту, а також Бахмутського,  Соледару, Шумів, Веселої Долини, Яковлівки, Майорська та Зайцевого. Окупанти завдали авіаудару по Кодемі.

Кремлівська армія безуспішно намагалась вести наступ у напрямках Вершини, Кодеми, Семигір'я та Зайцева.

На Авдіївському напрямку ворог обстрілював з танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Невельське, Водяне, Орлівка, Новоолександрівка, Веселе, Нью-Йорк, Красногорівка, Мар'їнка та Первомайське. Завдав авіаційних ударів біля Валентинівки та Водяного. Вів наступ у напрямку Лозове-Першотравневе, отримав жорстку відсіч і вимушено відійшов.

На Новопавлівському напрямку противник продовжував обстріл цивільної та військової інфраструктури з танків і артилерії біля Павлівки, Вугледара, Володимирівки, Богоявленки, Новоукраїнки та Новомихайлівки.
На запорізькому напрямку обстріли зафіксовані біля Дорожнянки, Чарівного, Оріхова, Малої Токмачки, Малих Щербаків, Ольгівського, Степового, Новосілки та Зеленого Поля.

На Південнобузькому напрямку окупанти продовжували вражати з наявних видів артилерійського озброєння райони населених пунктів Миколаїв, Олександрівка, Степова Долина, Прибузьке, Лупареве, Лимани, Посад-Покровське, Новогригорівка, широке, Первомайське, Партизанське, Квітневе, Квітневе, Андріївка, Потьомкіне, Ольгине, Трудолюбівка, Княжівка, Добрянка та Тополине. Ворог залучив авіацію для удару поблизу Андріївки.

Ситуація на півдні України

Представники Оперативного командування "Південь" повідомили про знищення двох ворожих складів боєприпасів в Дудчанах і Давидовому Броді на Херсонщині.

Окрім цього ЗСУ знищили польовий пункт постачання в Воскресенському.

Також ліквідовані 35 росіян, гаубиця "Мста-Б", самохідна артилерійська гармата "Нона", 9 одиниць броньованої та автомобільної техніки.

Авіація ВСУ завдала три удари по двох опорних пунктах противника в Солдатському і Олександрівці, по району зосередження живої сили, озброєння і техніки у Високопіллі.

Корабельне угруповання ворожого флоту з 11 одиниць тримається поблизу кримського берега, але 3 ракетоносії, з яких 1 підводний, тримають напоготові 20 ракет типу "Калібр".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?