Головне за ніч: відбиття атак армії РФ поблизу 8 населених пунктів та контрнаступ ЗСУ на півдні
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ поблизу 8 населених пунктів та контрнаступ ЗСУ на півдні

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ поблизу 8 населених пунктів та контрнаступ ЗСУ на півдні
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові відбили атаки кремлівської армії поблизу населених пунктів Богородичне, Пасіка, Долина, Бахмут, Покровське, Бахмутське, Піски, Первомайське на Донеччині.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

ЗСУ відбили 8 атак окупантів на Донбасі 

Зазначається, що протягом минулої доби кремлівська армія випустила понад 10 ракет та завдала 24 авіаудари по військових та цивільних об'єктах в Україні.

Зокрема, постраждала цивільна інфраструктура в районах населених пунктів Перемога, Гусарівка, Новомихайлівка, Білогір'я.

Через брак високоточної зброї ворог частіше став використовувати застарілі зенітні керовані ракети комплексів С-300.

За даними Генштабу, по території України випущено понад 500 таких ракет, частина яких не досягла мети. На озброєнні окупантів знаходиться кілька тисяч подібних ракет, але більшість з них - непридатні до застосування.

У прикордонних районах на півночі України не має ознак підготовки білоруських та російських військ до переходу у наступ.

На Чернігівщині кремлівські окупанти обстріляли район населеного пункту Михальчина Слобода та Стукалівка на Сумщині.

На Харківщині під ворожими обстрілами опинились Козача Лопань, Харків, Слатине, Соснівка, Уди, Петрівка, Великі Проходи, Старий Салтів, Андріївка.

В районі Слов'янська окупанти обстрілювали  Богородичне, Долину, Краснопілля.

В районі Краматорська під обстрілами перебували Слов'янськ, Сіверськ, Райгородок, Донецьке, Івано-Дар'ївка, Веселе.

Поблизу Бахмуту кремлівські загарбники обстрілювали Зайцеве, Бахмутське, Соледар, Бахмут, Білогорівку, Виїмку, Роздолівку.

Поблизу Авдіївки ворожі обстріли зафіксовані біля самої Авдіївки та Новокалинового, Бердичів, Водяного, Первомайського.

На Новопавлівському напрямку противник активних наступальних дій не проводив, здійснював обстріли районів населених пунктів Красногорівка, Орлівка;

На Запорізькомунапрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Білогір'я, Ольгівське, Зелене Поле, Новопіль, Новосілка, Времівка.

На Південнобузькомунапрямку противник здійснював обстріли вздовж всієї лінії зіткнення. Намагається здійснювати логістичне забезпечення військ.

Протягом доби для підтримки дій наземних угруповань авіація Сил оборони завдала 6 ударів, спрямованих на ураження живої сили, бойової та спеціальної техніки, засобів радіоелектронної боротьби, протиповітряної оборони та об'єктів логістичного забезпечення противника. Інформація щодо втрат уточнюється.

В результаті вогневого впливу за минулу добу нанесено ураження по ворожому пункту управління, районам зосередження бойової техніки та особовому складу танкового батальйону. Знищені радіолокаційна станція контрбатарейної боротьби "Зоопарк", станція радіоелектронної боротьби "Житель" і велика кількість живої сили окупантів.

Як проходить контрнаступ ЗСУ на півдні України

За інформацією видання Wall Street Journal, контрнаступ ЗСУ на півдні України прийматиме різні форми.

Зазначається, що навіть не маючі значного прогресу у просуванні на Херсонщині, ЗСУ можуть домогтись значних успіхів у протистоянні кремлівській армії.

Зокрема, українські військові можуть змусити армію РФ розкрити свої позиції на Херсонщині і залишити їх без постачання, або  зайняти оборонну позицію, чи відвести війська з інших регіонів країни.

Автори матеріалу зазначають, що українські військові поки не мають необхідної кількості ресурсів для проведення стрімкого контрнаступу.

 Замість цього, військові прагнуть послабити передові російські сили, одночасно використовуючи далекобійну артилерію і ракети для ураження стратегічних об'єктів в тилу.

За оцінками західних офіційних осіб, у Херсоні та його околицях перебувають близько 20 тисяч російських військових. Україна сподівається відвоювати регіон, не вступаючи в криваві вуличні бої.

Американський генерал-лейтенант Стівен Твітті, який раніше обіймав посаду заступника голови Європейського командування США, також заявив WSJ, що не чекає масованої атаки України.

Ми побачимо кілька місць дислокації невеликих підрозділів, які завдадуть шкоди російським військовим і стануть відмінним способом боротьби, - підкреслив військовий.

За інформацією Оперативного командування "Південь", авіація ЗСУ 24 рази завдала ударів по районах зосередження живої сили і техніки, опорним і командним пунктам росіян. Знищено 138 окупантів.

Ракетно-артилерійські підрозділи продовжують виконання вогневих завдань.

Підтверджені втрати ворога становлять 9 танків, гаубиця "Мста-Б", реактивна система залпового вогню "Ураган", пускова установка С-300, гармата-гаубиця 152 калібру, 18 одиниць автомобільної бронетехніки.

Також знищено склад боєприпасів у Баштанському районі та уражено поромну переправу поблизу Берислава.

У Чорному морі відбувається шторм, тому кораблі і катери ворожого флоту продовжують ховатися ближче до пунктів базування вздовж узбережжя тимчасово окупованого Криму.

Однак два надводних носії "Калібрів" тримають напоготові 16 високоточних снарядів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?