Головне за ніч: відбиття наступу окупантів на сході України та відведення ЗСУ до Сіверська
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: відбиття наступу окупантів на сході України та відведення ЗСУ до Сіверська

Головне за ніч: відбиття наступу окупантів на сході України та відведення ЗСУ до Сіверська
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові відбили спроби наступу кремлівської окупаційної армії у напрямку Харкова, Слов'янська та Бахмута.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

ЗСУ відбили спроби наступу окупантів на сході України

Зазначається, що наразі в районі Бахмута продовжуються бойові дії після спроби штурму з боку армії РФ.

У той же час окупанти намагаються закріпитись у Лисичанську.

На півночі України не має ознак підготовки ворога до наступу. На Сумщині військові РФ обстріляли прикордонні райони та цивільну інфраструктуру поблизу Бачівська та Вовківки.

На Харківщині окупанти намагаються втримати оборону раніше зайнятих позицій та не дати українським військовим просунутись у бік державного кордону.

Ворожий штурм неподалік Прудянки ЗСУ успішно відбили. Противник завдав авіаударів недалеко від Мосьпанова і Гракова.

В районі Слов'янська армія РФ також намагається утримати зайняті рубежі. Неодноразово без успіху намагалися вести штурмові дії недалеко від Мазанівки. Отримали відсіч і відійшли.

Окупанти намагаються закріпитись в районі міста Лисичанськ та Верхньокам'янки. Безуспішно намагались вести наступ поблизу Білогорівки.

В районі Бахмута армія РФ обстрілювала позиції українських військових поблизу Новолуганського та Травневого і завдала авіаударів в районі Покровського. Намагається вести наступ в районі населеного пункту Спірне, бойові дії тривають.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник обстрілював позиції ЗСУ в районах населених пунктів Піски, Невельське, Новомихайлівка, Новоданилівка, Полтавка, Білогір'я, Ольгівське та Кам'янське. Штурмовими діями ворог намагається поліпшити тактичне положення в районі населеного пункту Спартак.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджує зусилля на недопущенні просування підрозділів сил оборони на ймовірних напрямках наступу. Здійснював систематичні обстріли зі ствольної та реактивної артилерії. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Іванівка. Російські окупанти завдають систематичних ракетних ударів на Миколаївському напрямку.

У північно-західній частині Чорного моря корабельне угруповання Чорноморського флоту продовжує виконувати завдання з блокування морських комунікацій і ведення розвідки. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря знаходяться два носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

 У той же час, за інформацією аналітиків з американського Інституту вивчення війни, відведення підрозділів ЗСУ з району Лисичанська до Сіверська дозволить знизити ризик негайного оточення.

Аналітики зазначають, що 2 липня військові РФ зайшли в Лисичанськ і просунулись в межах міста, однак українські військові не повідомляли про відведення підрозділів ЗСУ з міста та також не повідомляли про оборонні бої навколо міста.

Також, на думку американських аналітиків, російські сили можуть встановити контроль над територією Луганської області, що залишилася, вже найближчими днями.

Швидше за все, потім завдадуть удару по українських позиціях в Сіверську, а потім повернуть до Слов'янська і Бахмуту. Відведення українських військ до Сіверська дозволить українським силам знизити ризик негайного оточення, але українські сили можуть продовжити відхід з боями на рубіж біля траси E40 зі Слов'янська в Бахмут, - зазначають військові експерти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?