Головне за ніч: відбиття штурму армії РФ під Сєвєродонецьком та Слов'янськом і удар по окупантах на Херсонщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: відбиття штурму армії РФ під Сєвєродонецьком та Слов'янськом і удар по окупантах на Херсонщині

Головне за ніч: відбиття штурму армії РФ під Сєвєродонецьком та Слов'янськом і удар по окупантах на Херсонщині
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові відбили атаку кремлівської окупаційної армії на власні позиції в районі Сєвєродонецька та Слов'янська.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

ЗСУ тримають оборону в районі Сєвєродонецька та Слов'янська 

У північних регіонах України армія РФ не проводить активних дій. На Сумщині під обстрілами окупантів постійно перебуває населений пункт Середина-Буда.

На Харківщині кремлівські загарбники зосереджуються на утриманні зайнятих позицій, намагаючись не допустити підрозділи ЗСУ в тил до угруповання, що веде наступ у напрямку Слов'янська.

Ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Дмитрівка, Чугуїв, Коробочкине, Стара Гнилиця та Базаліївка.

В районі населених пунктів Богородичне та Долина поблизу Сєвєродонецька українські військові відбили ворожу атаку.

 Ворог систематично здійснював артилерійські обстріли в районах населених пунктів Грушуваха, Вірнопілля, Адамівка та Мазанівка. Завдав авіаударів по об'єктах цивільної інфраструктури неподалік від Богородичного.

Окупанти не проводять активних дій у напрямку Краматорська, однак ведуть постійні обстріли позицій ЗСУ в цьому районі.

Армія РФ також завдавала авіаударів по населених пунктах Устинівка, Гірське, Лисичанськ. Тривають бої в самому Сєвєродонецьку.

Крім цього міста наші воїни успішно протидіють штурмам у районах населених пунктів Сиротине та Біла Гора.

Тим часом окупанти поновили наступ у напрямку Бахмута. В районах населених пунктів Миколаївка, Вершина та Семигір'я, противник веде наступальні дії, бої тривають. Крім того, ворог цинічно обстріляв цивільну інфраструктуру неподалік Покровського, Миколаївки та Білогорівки.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

В районі Авдїівки ворог завдав авіаудару поблизу населенного пункту Нью-Йорк, а також обстрілював Очеретине, Авдіївку, Кам'янку, Нетайлове, Нікольське та Оріхове.

В районі Курахово афіксовано авіаудар поблизу населеного пункту Щербаков.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних дій не вів.

На Південнобузькому напрямку противник зазнає втрат. Намагаючись стримати підрозділи сил оборони України, обстрілює з артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню райони Мурав'ївки, Тополиного, Білої Криниці та Мар'їного. Ворог завдав авіаційних ракетних ударів по об'єктах цивільної інфраструктури в районі Очакова та Куцуруба. Веде повітряну розвідку БПЛА.

Одночасно посилює фортифікаційне обладнання передових позицій спорудженням довготривалих вогневих точок.

В акваторії Чорного та Азовського морів у готовності до ракетних ударів по об'єктах на території України утримуються 5 носіїв високоточної зброї.

Тим часом, за інформацією Оперативного командування "Південь", українські військові протягом минулої доби знищили скупчення живої сили і техніки Росії на території Херсонщини, а також три склади боєприпасів.

Обмежений у маневрах і скутий у просуванні вперед противник на суші намагається триматися на крайньому облаштованому рубежі оборони. Тим часом з повітря і тимчасово окупованого Криму завдає масованих ракетних ударів.

У Херсонській області по позиціях ЗСУ завдав авіаційного удару ворожий вертоліт Ка-52. Обійшлося без втрат. У відповідь українськими вертольотами атаковано скупчення противника.

Намагаючись посилити свій вплив на оборону і контрнаступальні дії ЗСУ, ворог застосував заборонені нормами міжнародного гуманітарного права запальні боєприпаси.

Всього протягом доби знищені 25 російських загарбників, танк Т-62, самохідна реактивна установка розмінування "Метеорит", потужна станція зв'язку, радіолокаційна станція і станція радіоелектронної боротьби, дві одиниці військової автомобільної техніки і три склади боєприпасів. При спробі провести повітряну розвідку в Миколаївській області ворог також позбувся двох БПЛА типу"Орлан-10".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?