Головні новини 13 квітня: Зеленський хоче ліквідувати ОАСК, а РФ стягує Іскандери до України
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 13 квітня: Зеленський хоче ліквідувати ОАСК, а РФ стягує Іскандери до України

Головні новини 13 квітня: Зеленський хоче ліквідувати ОАСК, а РФ стягує Іскандери до України
Джерело:  online.ua

13 квітня глава держави Володимир Зеленський запропонував ліквідувати скандальний ОАСК, Росія почала стягувати Іскандери до кордону України, а Офіс президента звернувся з пропозицією до США — головні новини дня, що минає.

Джерело:  ONLINE.UA

1. Зеленський запропонував Раді невідкладно ліквідувати скандальний ОАСК Вовка

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Президент України Володимир Зеленський вніс у парламент законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва, який очолює підозрюваний у кримінальному провадженні суддя Павло Вовк.

2. На Донбасі бойовики вбили ще 2 українських воїнів

Фото — facebook.com/GeneralStaff.ua

12 квітня на Донбасі проросійські сили здійснили 15 обстрілів і 2 дистанційних мінування, застрелили одного українського бійця. До 7 ранку 13 квітня вони здійснили один обстріл і скинули гранати безпілотниками – вбили одного воїна і поранили ще двох.

3. Команда Зеленського звернулася з неочікуваною пропозицією до Байдена

Андрій Єрмак (фото — president.gov.ua)

Член команди президента Володимира Зеленського та очільник Офісу президента Андрій Єрмак звернувся з неочікуваною пропозицією до адміністрації глави США Джо Байдена. Посадовець вважає, що Штати повинні розмістити ракетні системи Patriot в Україні через військову агресію Росії.

4. Україна планує домовитися про підтримку НАТО у разі нападу Путіна

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба офіційно повідомив, що вирушає до Брюсселя, щоб нарешті домовитися з партнерами по НАТО про можливу практичну підтримку України у випадку загострення російської агресії або ж нового вторгнення РФ.

5. РФ підігнала ракетні комплекси "Іскандери" до кордону України

Фото — function.mil.ru

13 квітня Міністерство оборони Росії офіційно заяивло, що розрахунки оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер" привезли до Воронежа, нібито для підготовки до параду Перемоги. Варто звернути увагу на те, що наразі вони знаходяться менше ніж 300 кілометрів від кордону України.

6. СБУ, Нацгвардія та поліція оголосили про масштабні навчання на кордоні з РФ

Фото — ssu.gov.ua

Низка українських силових відомств оголосила про масштабні навчання у Харківській області, зокрема й через надзвичайну військову активність по той бік російського кордону.

7. Рада планує ввести штрафи за порушення самоізоляції

Фото — facebook.com/verkhovna.rada.ukraine

Народний обранець Данило Гетманцев повідомив, що український парламент планує запровадити штрафи за порушення режиму самоізоляції. За його словами, відповідний законопроєкт мають намір розглянути на другому позачерговому засіданні 13 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?