Головні новини 14 січня: масштабна кібератака на Україну й перевірка боєготовності військ РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Головні новини 14 січня: масштабна кібератака на Україну й перевірка боєготовності військ РФ

Головні новини 14 січня: масштабна кібератака на Україну й перевірка боєготовності військ РФ
Джерело:  online.ua

14 січня у Байдена попередили про план Путіна щодо вторгнення в Україну, Лавров пригрозив відповіддю через відмову НАТО від вимог Кремля, а хакери здійснили масштабну атаку на сайти України — головні новини дня.

Джерело:  ONLINE.UA

1. Путін несподівано розпочав перевірку боєготовності військ РФ

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

14 січня офіційно стало відомо, що очільник Кремля Володимир Путін розпочав перевірку бойової готовності у Східному військовому окрузі РФ.

2. НАТО заявив про готовність до діалогу з Путіним за однієї умови

Єнс Столтенберг (фото — nato.int)

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг офіційно заявив, що Північноатлантичний альянс готовий до діалогу з командою очільника Кремля Володимира Путіна, однак в жодному випадку не піде на компроміс щодо основних принципів європейської безпеки.

3. Чекайте гіршого — хакери здійснили масштабну атаку на сайти України

Фото — unsplash.com

Невідомі кіберзлочинці у ніч з 13 на 14 січня здійснили масштабну атаку на сайти уряду України та окремих міністерств. Окрім того, наголошується, що тимчасово недоступний сайт держпослуг "Дія".

4. У Байдена попередили про план Путіна щодо вторгнення в Україну

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Радник американського лідера Джо Байдена Джейк Салліван озвучив припущення, що очільник Кремля Володимир Путін може сфабрикувати привід для нового нападу на Україну.

5. Кабмін знайшов замовника масштабної кібератаки проти України

Фото — unsplash.com

Невідомі хакери у ніч з 13 на 14 січня здійснили масштабну атаку на сайти уряду України та окремих міністерств. Представники Центру інформаційної безпеки заявили про російський слід.

6. Лавров пригрозив відповіддю через відмову НАТО не приймати Україну

Сергій Лавров (фото — flickr.com)

Голова Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія готується до "лютого розвитку подій" в очікуванні "гарантій безпеки" від НАТО, які передбачають зобов’язання Альянсу не розширюватися на Схід.

7. Сенат США провалив законопроєкт про санкції проти Північного потоку – 2

Фото — unsplash.com

Американські сенатори не змогли ухвалити законопроєкт від республіканців про введення нових потужний санкцій проти скандального російського газогону "Північний потік — 2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?