Головні новини 17 грудня: відповідь Байдена на вимогу Путіна й рейдерське захоплення в Раді
Категорія
Політика
Дата публікації

Головні новини 17 грудня: відповідь Байдена на вимогу Путіна й рейдерське захоплення в Раді

Головні новини 17 грудня: відповідь Байдена на вимогу Путіна й рейдерське захоплення в Раді
Джерело:  online.ua

17 грудня команда Джо Байдена відреагувала на вимоги РФ стосовно вступу України до НАТО, голова Нафтогазу спрогнозував різке підвищення цін на газ, а "Голос" заявив про рейдерське захоплення фракції за втручання ОП — головні новини дня.

Джерело:  ONLINE.UA

1. У США відреагували на вимоги РФ стосовно вступу України до НАТО

Фото — pixabay.com

Речниця Білого дому Джен Псакі повідомила, що у Вашингтоні вже ознайомились з вимогами Кремля стосовно умов збереження безпеки, а також вступу України та Грузії до НАТО.

2. СБУ надіслала екстрене попередження Кабміну щодо ситуації в Україні

Фото — Google Sites

Українським журналістам вдалося дізнатися, що керівництво Служби безпеки України нещодавно екстрено попередило Кабінет міністрів про те, що країна перебуває "за крок" від відключення теплових електростанцій через нестачу вугілля.

3. Голова Нафтогазу спрогнозував різке підвищення цін на газ

Юрій Вітренко (фото — facebook.com/yuriy.vitrenko)

Голова НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко відзначив, що протягом останнього року ціни на блакитне паливо у Європі зросли майже у 7 разів.

4. Байден підштовхує ЄС до потужного та несподіваного рішення проти РФ

Джо Байден (фото — flickr.com)

Команда америкаського лідера Джо Байдена почала підштовхувати партнерів із Європейського Союзу і нарешті завершити розробку маштабного пакету санкцій проти російських банків та енергетичних компаній, які можуть бути спільно запроваджені, якщо РФ знову нападе на Україну.

5. Росія висунула НАТО жорсткі умови щодо України

Сергій Лавров (фото — mid.ru)

У МЗС Росії в ході переговорів з представниками Держдепу США передали американським дипломатам проекти договору між РФ та США про гарантії безпеки та угоди про заходи забезпечення безпеки Росії та держав-членів Організації Північноатлантичного договору.

6. Голос заявив про рейдерське захоплення фракції за втручання ОП

Кіра Рудик (фото — facebook.com/GolosZmin)

17 грудня українська політична сила "Голос" почала бити на сполох через "рейдерське захоплення" фракції у парламенті після того, як віцеспікер Верховної ради Олександр Корнієнко заявив про зміну голови фракції "Голос".

7. У Зеленського назвали головні перемоги України в 2021 році

Фото — unsplash.com

Команда глави держави Володимира Зеленського вважає 2021 рік гарним для дипломатії України. Керівник МЗС Дмитро Кулеба вирішив перерахувати нові досягнення та ініціативи України, яких вдалось досягнути попри труднощі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?