Головні новини 2 грудня: шантаж РФ щодо ЗАЕС та нові погрози українським посольствам
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 2 грудня: шантаж РФ щодо ЗАЕС та нові погрози українським посольствам

Головні новини 2 грудня: шантаж РФ щодо ЗАЕС та нові погрози українським посольствам
Джерело:  online.ua

8 українських посольств отримали "закривавлені пакунки" з очима тварин, Росія готова покинути ЗАЕС в обмін на транзит нафти і газу через Україну, а армія РФ готується вивозити жителів Каховки на Херсонщині — головні новини 2 грудня в Україні та світі.

Джерело: ONLINE.UA

1. Росія готова покинути ЗАЕС в обмін на транзит нафти і газу через Україну — росЗМІ

Фото: facebook.com/energoatom.ua

Кремль готовий вивести російські війська з території окупованої Запорізької атомної електростанції в обмін на безперебійний транзит нафти і газу через територію України.

2. Вісім українських посольств отримали "закривавлені пакунки" з очима тварин — МЗС

Фото: unsplash.com

П’ять українських посольств та три консульства отримали закривавлені пакунки з очима тварин. Посольства та консульства України надалі продовжують отримувати погрози.

3. У Латвії оштрафували російський канал "Дождь" за заклики допомагати армії РФ

Фото — pexels.com

Влада Латвії оштрафувала російський телеканал "Дождь" на 10 тисяч євро. Телеканал показав окупований Крим частиною Росії та назвав російську армію "нашою армією".

4. СБУ повідомила про підозру одному з найближчих поплічників патріарха Кирила в Україні

Фото — facebook.com/SecurSerUkraine

Співробітники СБУ повідомили про підозру екс-керівнику Кіровоградської єпархії УПЦ (МП), який поширював кремлівську пропаганду та виправдовував розв’язану Кремлем злочинну війну проти України на Кіровоградщині.

5. Армія РФ готується вивозити жителів Каховки на Херсонщині

Фото — facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Представники окупаційної військово-цивільної адміністрації Каховки на захоплених армією РФ територіях Херсонської області заявили про початок з 3 грудня "евакуації" маломобільних жителів населеного пункту.

6. Зеленський ввів у дію рішення РНБО про діяльність пов’язаних із РФ релігійних організацій

Володимир Зеленський (фото -president.gov.ua)

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 грудня 2022 року "Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

7. СБУ знайшла в єпархія УПЦ МП "вченння про сатанізм" та нацистську символіку

Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Працівники СБУ завершили контррозвідувальні заходи в храмах УПЦ МП у Закарпатській, Рівненській і Житомирській областях. Під час обшуків єпархій знайдено склади з прокремлівською літературою, нацистську символіку, «вчення про сатанізм» і тексти молитов за московського патріарха Кирила.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?