Головні новини 20 квітня: скандал навколо прапору України й призов в ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 20 квітня: скандал навколо прапору України й призов в ОРДЛО

Головні новини 20 квітня: скандал навколо прапору України й призов в ОРДЛО
Джерело:  online.ua

20 квітня в ПАРЄ розгорівся скандал навколо прапору України, в ОРДЛО почали готуватися до примусового призову, а журналісти з'ясували, що у підготовці вибухів на складах в Чехії брали участь як мінімум шість агентів ГРУ РФ з підрозділу 29155 — головні новини дня, що минає.

Джерело:  ONLINE.UA

1. В ОРДЛО готуються до примусового масового призову — розвідка

Фото — відкриті джерела

Українська розвідка заявила про підготовку окупаційним режимом списків осіб для примусового призову до лав першого та другого “армійських корпусів”.

2. В ПАРЄ пригрозили жорстко покарати депутата за демонстрацію прапора України

Олексій Гончаренко (фото — скриншот відео)

20 квітня під час засідання ПАРЄ розгорівся конфлікт між українським народним обранцем Олексієм Гончаренком та очільником асамблеї Ріком Дамсом через демонстрацію українського прапора.

3. Радники нормандської четвірки обговорили ситуацію на Донбасі

Фото — flickr.com

Пізно ввечері 19 квітня очільник Офісу Президента України Андрій Єрмак взяв участь у відеоконференції політичних радників лідерів країн – учасниць Нормандського формату.

4. Співробітники ГРУ РФ готували вибухи у Чехії — Bellingcat

Фото — facebook.com/mod.mil.rus

Іноземним журналістам-розслідувачам вдалося дізнатися, що у підготовці вибухів на складах в Чехії брали участь як мінімум шість агентів ГРУ РФ з підрозділу 29155.

 5. ЄС вперше назвав кількість військ РФ біля кордонів України

Фото — facebook.com/mod.mil.rus

Влада Європейського Союзу офіційно повідомила, що на кордоні з Україною та в окупованому Криму Росія зосередила понад 100 тисяч своїх військових.

6. Команда Путіна звинуватила Чехію у вибухах на військових складах

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

РФ почала стверджувати, що влада Чехії сама винна у тому, що на військових складах у Врбетіце стали можливими вибухи, тому що приміщення були здані в оренду приватній компанії і "не контролювалися" державою.

7. Лукашенко змінив позицію щодо Донбасу й дорікнув Україні

Олександр Лукашенко (фото — president.gov.by)

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко звинуватив Україну в небажанні врегульовувати війну на сході, оскільки це залежить виключно від неї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?