Головні новини 20 жовтня: відставка прем'єрки Британії Трасс й ризик наступу росіян з Білорусі
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 20 жовтня: відставка прем'єрки Британії Трасс й ризик наступу росіян з Білорусі

Головні новини 20 жовтня: відставка прем'єрки Британії Трасс й ризик наступу росіян з Білорусі
Джерело:  online.ua

Прем'єрка Британії Ліз Трасс йде у відставку, Генштаб ЗСУ попередив про ризик повторного наступу росіян з Білорусі, а Володимир Зеленський ввів нові масштабні санкції проти Росії — головні новини 20 жовтня в Україні та світі.

Джерело: ONLINE.UA

1. Прем'єрка Британії Ліз Трасс йде у відставку

Ліз Трасс (фото — flickr.com)

20 жовтня прем’єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс офіційно повідомила про намір подати у відставку після 6 тижнів перебування на посаді.

 2. Зеленський ввів нові масштабні санкції проти Росії

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Глава держави Володимир Зеленський підписав укази про введення санкцій проти Російської Федерації, під які потрапили майже 4000 фізичних осіб і компаній.

3. У Генштабі ЗСУ заявили про загрозу нового наступу армії РФ з території Білорусі

Фото — facebook.com/GeneralStaff.ua

За словами заступника керівника Головного оперуправління Генштабу ЗСУ Олексія Громова, є загроза повторного наступу кремлівської армії з території Білорусі, але на цей раз, вже не у напрямку Києва.

4. В РНБО припускають спробу нового наступу армії РФ на Харківщині

Фото — facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Секретар РНБО Олексій Данілов припустив, що кремлівська армія може здійснити повторну спробу наступу на Харківщині, проте ЗСУ будуть цілком готові до такого варіанту розвитку подій.

5. Армія РФ готується до масштабного відступу з Херсонщини

Фото — facebook.com/GeneralStaff.ua

У військовій розвідці Міноборони Великої Британії зазначають, що в Кремлі вже серйзно розглядають варіант масштабного виведення власної окупаційної армії з Херсонської області.

6. Кремлівська армія обстріляла дитячу школу на Запоріжжі та Дніпропетровщину

Фото — facebook.com/MNS.GOV.UA

За інформацією від заступника керівника Офісу президента України Кирила Тимошенка, кремлівська армія вранці 20 жовтня завдала ракетного удару по дитячій спеціалізованій школі в Камуишувасі у Запорізькій області.

7. Джонсон хоче позмагатися за пост лідера консерваторів після відставки Трасс

Борис Джонсон (фото — flickr.com)

Як вдалося дізнатися політичному редактору Times Стівену Суінфорду, цілком можливо, що колишній прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон буде брати участь у перегонах за лідерство у Консервативній партії, щоб замінити Ліз Трасс, яка 20 жовтня оголосила про свою відставку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?