Головні новини 21 листопада: визнання Росії терористичною державою на рівні НАТО й обстріл Херсона
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 21 листопада: визнання Росії терористичною державою на рівні НАТО й обстріл Херсона

Головні новини 21 листопада: визнання Росії терористичною державою на рівні НАТО й обстріл Херсона
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців у День Гідності та Свободи, ЗСУ продовжують контрнаступ на Луганщині, а росіяни знову обстріляли Херсон — головні новини 21 листопада в Україні та світі.

Джерело: ONLINE.UA

1. День Гідності та Свободи: Зеленський звернувся до усіх українців

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

21 листопада глава держави Володимир Зеленський привітав усіх громадян України з Днем Гідності та Свободи, звернувши увагу на те, що українці можуть залишитися без світла та гарячої води, але ніколи не залишаться без волі.

2. Росіяни обстріляли Херсон. Є загиблі і поранені

Фото — facebook.com/NashXEPCOH

За словами першого заступника голови Херсонської облради Юрія Соболевського, 21 листопада окупаційна армія РФ завдала ракетних ударів по цивільній інфраструктурі у звільненому Херсоні.

3. Прокуратура Польщі виступила проти участі українців у розслідуванні вибуху ракети — ЗМІ

Фото — відкриті джерела

Як вдалося дізнатися іноземним журналістам, прокуратура Польщі не згодиться долучити Україну до розслідування вибуху ракети в селі Пшеводув, унаслідок якого загинули двоє людей.

4. ЗСУ продовжують контрнаступ на Луганщині та відбивають спроби штурму армії РФ поблизу Білогорівки

Фото — facebook.com/GeneralStaff.ua

Керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив, що українські військові на Луганщині продовжують контрнаступ у напрямку Сватового та Кремінної і відбивають атаки окупаційної армії РФ у напрямку Білогорівки.

5. На Херсонському напрямку війська РФ створюють ешелоновану систему оборони — Генштаб

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

ЗСУ за останню добу завдали авіаудару по району зосередження противника, також українськими військами уражено пункт управління, склад палива та район зосередження військ РФ. На Криворізькому та Херсонському напрямках російські війська створюють ешелоновану систему оборони. У Криму триває прихована мобілізація.

6. Парламентська асамблея НАТО визнала РФ терористичною державою

фото — nato.int

Парламентська асамблея НАТО визнала РФ терористичною державою та закликала створити спецтрибунал для покарання військово-політичного керівництва РФ за розв’язану війну та терор проти України.

7. Генсек НАТО Столтенберг назвав дві великі стратегічні помилки Путіна у війні

Єнс Столтенберг (фото — flickr.com)

Генсек НАТО Єнс Столтенберг під час виступу на сесії Парламентської асамблеї Альянсу у Мадриді звернув увагу міжнародної спільноти на те, що російський диктатор Володимир Путін не досяг жодних поставлених цілей в Україні та продовжує зазнавати невдач на фронті. Він також пояснив, чому так відбувається.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?