Головні новини 21 січня: пропозиція Зеленського Путіну й нова вимога РФ щодо НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Головні новини 21 січня: пропозиція Зеленського Путіну й нова вимога РФ щодо НАТО

Головні новини 21 січня: пропозиція Зеленського Путіну й нова вимога РФ щодо НАТО
Джерело:  online.ua

21 січня Росія почала вимагати вивести війська НАТО з декількох країн-учасниць Альянсу, Зеленський звернувся з пропозицією до Путіна щодо України, а Івано-Франківська область переходить у "червону" зону — головні новини дня.

Джерело:  ONLINE.UA

1. Очільник Держдуми РФ заговорив про захист українського населення в ОРДЛО

В’ячеслав Володін (фото — flickr.com)

Очільник Державної думи РФ В’ячеслав Володін продовжує виправдовувати ідею офіційного визнання Росією окупованих територій України "республіками" наближенням Альянсу і необхідністю забезпечити безпеку "російських громадян та співвітчизників" в ОРДЛО.

2. Івано-Франківська область переходить у "червону" зону

Фото — unsplash.com

З 24 січня в Івано-Франківській області запроваджують "червоний" рівень епідемічної небезпеки.

3. Росія вимагає вивести війська НАТО з декількох країн-учасниць Альянсу

Фото - flickr.com

У рамках так званих гарантій безпеки, які Росія висунула США та НАТО, Кремль вимагає повернення Альянсу до конфігурації 1997 року, тобто без Болгарії та Румунії.

4. Зеленський звернувся з пропозицією до Путіна щодо України

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Глава держави Володимир Зеленський озвучив прогноз, що команда російського президента Володимира Путіна може розпочати вторгнення у великі міста, зокрема в Харків, на підставі захисту російськомовного населення. За його словами, це буде початком великомасштабної війни.

5. Лукашенко злякався "неадекватності" України й наказав укріплювати кордон

Олександр Лукашенко (фото — kremlin.ru)

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко почав бити на сполох — за його словами, кордон із Україною "потрібно надійно захистити на випадок неадекватності її керівництва". Свій новий наказ він озвучив під час наради щодо зміцнення військової безпеки Білорусі.

6. Іспанія екстрено відправляє військові кораблі в Чорне море

Фото — unsplash.com

21 січня офіційно стало відомо, що влада Іспанії вирішила направити військові кораблі для підтримки сил НАТО в Середземному та Чорному морі у зв’язку зі стрімким нарощуванням російських військ на кордоні з Україною.

7. Київ закликав роботодавців перевести працівників на дистанційну роботу через COVID-19

Фото - commons.wikimedia.org

У зв’язку зі збільшенням захворюваності на коронавірус у столиці, київська влада рекомендує роботодавцям перевести працівників на дистанційний режим роботи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?