Головні новини 21 вересня: рішення ЄСПЛ щодо РФ та жовтий рівень карантину в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 21 вересня: рішення ЄСПЛ щодо РФ та жовтий рівень карантину в Україні

Головні новини 21 вересня: рішення ЄСПЛ щодо РФ та жовтий рівень карантину в Україні
Джерело:  online.ua

21 вересня ЄСПЛ визнав Росію винною у вбивстві експідполковника ФСБ Литвиненка, українська влада після висновків фахівців ухвалила рішення про переведення всієї держави у жовту зону епідемічної небезпеки, а РФ пригрозила Туреччині після заяви останньої про Крим — головні новини дня.

Джерело:  ONLINE.UA

1. Путін особисто відповів Байдену на слова про "вбивцю"

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Журналісти The Washington Post Боб Вудворт і Роберт Коста у своїй книзі Peril ("Ризик") розповідають, що очільник Кремля Володимир Путін висловив "засмучення" президенту США Джо Байдену щодо слів "Путін — вбивця".

2. ЄСПЛ визнав Росію винною у вбивстві експідполковника ФСБ Литвиненка

Фото — flickr.com

У Європейському суді з прав людини постановили визнати Росію відповідальною за вбивство колишнього співробітника тамтешньої Федеральної служби безпеки Олександра Литвиненка.

3. В Україні можуть запровадити примусову вакцинацію проти коронавірусу

Віктор Ляшко (фото — facebook.com/viktor.liashko)

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив, що в Україні для окремих груп людей може бути запроваджена примусова вакцинація від COVID-19.

4. РФ пригрозила Туреччині після рішення щодо Криму

Марія Захарова (фото — facebook.com/MIDRussia)

Офіційна представниця Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова публічно пригрозила, що команда очільника Кремля Володимира Путіна не залишать без уваги заяву МЗС Туреччини про невизнання "виборів" в Держдуму в окупованому Криму.

5. Жовтий рівень карантину оголошено з 23 вересня у всій Україні — уряд

 Фото — відкриті джерела

Українська влада після висновків фахівців ухвалила рішення про переведення всієї держави у жовту зону епідемічної небезпеки — рішення стає чинним вже у четвер, 23 вересня.

6. ООН заявила, що світ опинився на межі глобальної катастрофи

Фото — pixabay.com

20 вересня генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш звернув увагу міжнародної спільноти на те, що наразі світ перебуває на межі катастрофи через стрімкі зміни клімату.

7. У Макрона неочікувано пригрозили ЄС та Австралії

Еммануель Макрон (фото — kremlin.ru)

21 вересня команда французького лідера Еммануеля Макрона неочікувано для всіх пригрозила накласти вето і заблокувати угоду Європейського Союзу про вільну торгівлю з Австралією через скасування угоди на підводні човни на суму 50 мільярдів євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?