Головні новини 22 червня: підвищення пенсій в Україні та послання Путіну від Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

Головні новини 22 червня: підвищення пенсій в Україні та послання Путіну від Байдена

Головні новини 22 червня: підвищення пенсій в Україні та послання Путіну від Байдена
Джерело:  online.ua

22 червня Білий дім розповів про нове послання Джо Байдена Володимиру Путіну, Пенсійний фонд уточнив деталі зростання виплат у 2021 році, США готуються до масштабних переговорів з РФ щодо України — головні новини дня.

Джерело:  ONLINE.UA

1. Путін звинуватив США в організації "перевороту" в Україні

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Очільник Кремля Володимир Путін почав стверджувати, що американська влада в 2014 році організувала "переворот" в Україні, який також підтримала Європа.

2. США готуються до масштабних переговорів з РФ щодо України

Джо Байден (фото — flickr.com)

Речник Державного департаменту Штатів Нед Прайс під час брифінгу в Вашингтоні офіційно повідомив, що інтегрований стратегічний діалог, ініційований між США і Росією за результатами зустрічі американського лідера Джо Байдена та очільника Кремля Володимира Путіна, охоплюватиме питання України.

3. Кабмін розповів про свої плани щодо "Мотор Січі"

Фото — motorsich.com

Український уряд не збирається домагатися націоналізації заводу "Мотор Січ" — наразі йдеться лише про встановлення контролю з боку держави. З такою заявою виступив віце-прем’єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

4. Білий дім заявив про особливе "послання" Путіну від Байдена

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Речниця Білого дому Джен Псакі під час брифінгу офіційно повідомила, що під час саміту в Женеві американський лідер Джо Байден передав очільнику Кремля Володимиру Путіну список із 16 об’єктів критично важливої інфраструктури США, і це стало "посланням" президента США про потенційну відповідь Вашингтона за кібератаки на них.

5. Пенсійний фонд уточнив деталі зростання виплат у 2021 році

Фото — flickr.com

У Пенсійному фонді виступили з офіційним уточненням щодо того, як саме зростатимуть пенсійні виплати в Україні упродовж 2021 року.

6. Зеленський представив програму "Здорова Україна" — до яких змін готуватися

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Володимир Зеленський вперше представив програму "Здорова Україна", яку його команда націлила на зміну способу життя кожного українця.

7. Ми розчаровані — Угорщина висунула неочікувану вимогу Україні

Петер Сійярто (фото — flickr.com)

Очільник Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вважає, що потрібно надати представникам угорської меншини право використовувати свою мову у всіх сферах, включаючи державне управління.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?