Головні новини 24 червня: скандал в ЄС через Путіна й санкції Зеленського проти банків РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 24 червня: скандал в ЄС через Путіна й санкції Зеленського проти банків РФ

Головні новини 24 червня: скандал в ЄС через Путіна й санкції Зеленського проти банків РФ
Джерело:  online.ua

24 червня Володимир Зеленський ввів санкції проти банків РФ, в Євросоюзв спалахнув скандал через пропозицію про відновлення самітів з Володимиром Путіним, а США різко змінили позицію щодо "Північного потоку-2" — головні новини дня.

Джерело:  ONLINE.UA

1. Зеленський затвердив санкції проти російських банків та олігархів

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Український президент Володимир Зеленський ввів у чинність санкційне рішення Ради національної безпеки та оборони стосовно російських банків.

2. Британія приструнила Путіна після скандалу з переслідуванням есмінця

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Влада Великої Британії звернулася до очільника Кремля Володимира Путіна та наголосила, що їй ніхто "не буде заважати" плавати у водах біля окупованого Криму після інциденту з британським есмінцем та російськими кораблями поблизу Севастополя.

3. Відомо про новий план Меркель та Макрона щодо Путіна

Ангела Меркель та Еммануель Макрон(фото — flickr.com)

Німецька лідерка Ангела Меркель хоче, щоб Євросоюз розглянув можливість запрошення очільника Кремля Володимира Путіна на саміт з лідерами ЄС.

4. Естонія й Польща кинулася захищати Україну на тлі гучного конфлікту в ЄС

  Фото — facebook.com/EUDelegationUkraine

Канцлерка ФРН Ангела Меркель та францзький лідер Еммануель Макон хочуть, щоб Європейський Союз розглянув можливість запрошення російського президента Володимира Путіна на саміт з лідерами ЄС. Ця пропозиція спровокувала новий конфлікт в ЄС, адже були ті, хто цю ідею підтримав, зокрема, Австрія, а також ті, хто розкритикував — Польща, Естонія та Україні.

5. США різко змінили позицію щодо Північного потоку-2

Фото — pixabay.com

Комітет з питань міжнародних відносин Сенату США одноголосно підтримав законопроєкт, який передбачає запровадження санкцій проти фізичних та юридичних осіб, які вчинили корупційні правопорушення у процесі планування, будівництва або експлуатації скандального російського газогону "Північний потік-2".

6. Це небезпечно — у Зеленського прокоментували план Меркель щодо Путіна

Ангела Меркель (фото — flickr.com)

24 червня член команди українського лідера Володимира Зеленського та очільник МЗС Дмитро Кулеба попередив міжнародну спільноту про те, що ініціатива канцлерки ФРН Ангела Меркель щодо відновлення проведення самітів між Європейським Союзом та Володимиром Путіним є небезпечним відхиленням від санкційної політики.

7. Держдума РФ хоче організувати товариський матч між Україною та Росією

Андрій Шевченко (фото — facebook.com/shevaofficial)

У Державній думі РФ неочікувано для всіх запропонували організувати товариський матч між українською та російською командами, щоб, мовляв, нарешті зрозуміти, "хто сильніший".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?